Galgenhumor bij Vitesse na reeks hoofdblessures

Reacties

Vitesse zag in korte tijd Melle Meulensteen, Mathijs Tielemans én Marco van Ginkel uitvallen met hoofdblessures, zij kunnen komende woensdag niet in actie komen in de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur. De selectie wordt moedeloos van de vele blessures, het leverde Enzo Cornelisse een idee op.

Galgenhumor bij Vitesse na reeks hoofdblessures
© Pro Shots

'Misschien moeten we maar met helmen op gaan spelen, het is bizar', grapt de verdediger bij het clubkanaal over de vele hoofdblessures. De blessures waren stuk voor stuk absoluut niet grappig. 'Het gaat gelukkig beter met ze, maar als je met een hoofdblessure van het veld moet, betekent het dat je niet gelijk de oude bent', weet Cornelisse.

Trainer Edward Sturing baalt door zoveel afwezigen. 'Het is jammer dat we niet veel in dezelfde samenstelling kunnen spelen, dat we veel moeten wisselen. Ik hoop dat we blessurevrij blijven nu.' Het zal echter een strijd worden tegen SC Cambuur, er staat een plek in de halve finale van de TOTO KNVB-beker op het spel. Door de eerdere uitschakeling van Ajax en PSV en het affiche Feyenoord - AZ in de kwartfinale, blijft er slechts één Nederlandse topclub over in de eindfase van het toernooi.

'Een kwartfinale is hartstikke mooi. Als je de halve finale bereikt, zou dat fantastisch zijn', denkt Sturing vooruit. 'Het was een korte voorbereiding, omdat je uit een andere wedstrijd komt. Dat was teleurstellend, dus dat probeer je zo snel mogelijk weg te zetten. De competitie is ook ontzettend belangrijk voor ons. De bekerwedstrijd willen we graag winnen, maar we zijn op twee vlakken bezig om te winnen.' Cornelisse sluit zich daar bij aan. 'Het is wel mooi dat we de halve finale kunnen bereiken, maar dan heb je eigenlijk nog niets. Als je deze wedstrijd wint, is het niet zo dat je het seizoen ineens goedmaakt.'

In de Eredivisie staat Vitesse onderaan, op zeven punten achterstand van de veilige vijftiende plek. De Arnhemmers schakelden dit bekerseizoen RKSV Groene Ster, SC Heerenveen en AFC uit. Davy Pröpper is vanwege een terugslag ook niet inzetbaar, terwijl Paxten Aaronson nog niet speelgerechtigd is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.