Vink onder de indruk van PSV en Olij

PSV maakte zondag in de tweede helft gehakt van Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel liep het team van Peter Bosz na rust uit naar 0-4. Marciano Vink was onder de indruk van de koploper, die ook na zeven wedstrijden nog de volle buit heeft.

Sparta Rotterdam
0 - 4
PSV
PSV

Of er voor de thuisploeg van Jeroen Rijsdijk een resultaat in had gezeten? Vink: 'Nee, geen moment. Sparta is een elftal dat in deze competitie heel mooie dingen kan laten zien. Ze hebben een basis waaruit ze heel veel vertrouwen kunnen putten, maar dit soort clubs zijn een maat te groot als ze echt gaan voetballen. Dat kunnen ze dan niet tegenhouden, dat zie je in de tweede helft. En van PSV heb ik vandaag een paar prachtige combinaties gezien.'

Wie de uitblinkers waren? 'Jerdy Schouten speelt als een koning. Joey Veerman was misschien iets minder opvallend, maar de combinatie tussen die twee loopt. Veerman heeft voor mij de potentie om in Oranje te spelen, het is nu aan de bondscoach', aldus Vink, die ook de aanvallende kracht van de Eindhovenaren loofde.

'Voorin hebben ze keuzes zat, dan is het wachten op een doelpunt. En dan die 0-2 van Johan Bakayoko. Mijn hemel, wat een doelpunt. Mooier kan je een bal niet raken. Hij moet nu nog belangrijker worden en dan een stap maken om zichzelf te meten met nog betere verdedigers. Bij de nationale ploeg doet hij het ook al goed.'

Vink was in de stemming voor complimenten: ook Sparta-goalie Nick Olij kreeg voor de wedstrijd al een pluim van de ex-speler van onder meer Ajax en PSV. Wat Vink betreft kan bondscoach Ronald Koeman na hem te hebben opgeroepen ook zomaar beslissen om de Haarlemmer daadwerkelijk op doel te posteren tegen Frankrijk en Griekenland.

'Ja, waarom niet? Van alle keepers is hij op dit moment het beste in vorm, denk ik. Na de bekendmaking van de voorselectie zag je wel dat het hem iets deed, maar na tien minuten herpakte hij zich goed. Maar ik ben al geruime tijd fan van Olij, die een goed seizoen hebben gekeept. Ik vind hem ook wel een mannetje, ik hou er wel van als keepers uitstraling hebben.'