Villas-Boas pleit voor een veel kortere transferperiode

Als het aan André Villas-Boas ligt, wijzigt de Europese voetbalbond (UEFA) de huidige opzet van de transferperiode. De manager van Tottenham Hotspur vindt dat er nu veel te lang gehandeld kan worden.

Villas-Boas pleit voor een veel kortere transferperiode

Overigens beseft Villas-Boas dat het een lastig verhaal wordt, aangezien de clubs zelf wel te spreken zijn over de huidige transferperiodes. 'Zij vinden de huidige situatie goed, maar de coaches zijn van mening dat de transferperiode eerder moet worden gesloten. Coaches hebben tijd nodig om hun ploeg klaar te stomen voor het seizoen. De meesten van ons willen een kortere transferperiode die veel eerder sluit. We zullen hierover moeten praten.'

Tottenham beleefde een hele onrustige transferperiode, aangezien Gareth Bale al vanaf begin juni in verband werd gebracht met een transfer naar Real Madrid. Uiteindelijk maakte hij pas op 1 september, een dag voor de transferdeadline, de overstap naar De Koninklijke.

In de tussentijd zaten The Spurs zelf overigens niet stil, want Villas-Boas begroette liefst zeven nieuwe spelers: Paulinho (Corinthians), Nacer Chadli (FC Twente), Roberto Soldado (Valencia), Étienne Capoue (Toulouse), Vlad Chiriches (Steaua Boekarest), Erik Lamela (AS Roma) en Christian Eriksen (Ajax). De transfers van die laatste drie werden pas op 30 augustus afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen