Chadli definitief naar Spurs na groen licht medische staf

De transfer van Nacer Chadli naar Tottenham Hotspur is afgerond. De Belg is door de medische keuring van de Londenaren heen gekomen en tekent voor vijf jaar.

Chadli definitief naar Spurs na groen licht medische staf

Afgelopen zondag bereikten FC Twente en Tottenham Hotspur al een akkoord over de transfer van de vleugelaanvaller, waarmee een bedrag van 6,5 miljoen euro is gemoeid. Daar kan nog één miljoen euro bovenop komen door eventuele bonussen. Daarmee heeft Twente een mooie slag geslagen. Chadli kwam in 2010 over van AGOVV Apeldoorn voor slechts vier ton.

Chadli was deze week al met zijn nieuwe ploeggenoten in Hong Kong, waar het team van manager André Villas-Boas op trainingskamp was. Daar liet de Portugees eerder al weten content te zijn met de komst van de Belg.

'Chadli is een speler die we al een lange tijd volgden. Hij is extreem veelzijdig en kan op meerdere posities uit de voeten. Hij speelde geweldig succesvol op de linkerflank bij FC Twente, maar ook als aanvaller bij België.'

VertonghenRode Duivel Chadli treft bij Tottenham onder anderen zijn Belgische collega-internationals Moussa Dembélé (ex-AZ) en Jan Vertonghen, die vorig jaar van Ajax overstapte naar de Londense club.

In Hong Kong raakte Jan Vertonghen overigens geblesseerd aan zijn enkel. De ex-Ajacied ligt er twee à drie weken uit. Het is dan ook een vraagteken of de Belg de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gaat halen. Op zondag 18 augustus beginnen de Londenaren met een uitwedstrijd bij promovendus Crystal Palace.

Zelf heeft de Belg in zijn nieuwe uitdaging. 'Ik ben heel blij en ga mijn best doen om ook de fans van de Spurs blij te maken', aldus Chadli op Twitter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen