Overgang van Eriksen naar Tottenham is afgerond

Christian Eriksen (21) verkast met onmiddelijke ingang van Ajax naar Tottenham Hotspur. Dat heeft de Londense club vrijdagavond bevestigd.

Overgang van Eriksen naar Tottenham is afgerond

Ook Ajax komt vrijdagavond met de bevestiging van de transfer. De Deense international kost Spurs maximaal 13,5 miljoen. De transfersom bedraagt twaalf miljoen euro en kan nog oplopen door de nodige bonussen.

Eriksen had in Amsterdam nog een tot medio 2014 doorlopend contract. De middenvelder kwam op zestienjarige leeftijd in 2008 bij Ajax terecht. Daar werkte hij zich de laatste jaren op tot een vaste waarde in het elftal van trainer Frank de Boer. Met Ajax werd Eriksen in de laatste seizoenen drie keer op rij kampioen.

In totaal speelde Eriksen 162 officiële duels voor Ajax, waarin hij 32 keer trefzeker was. Behalve de genoemde titels won hij in 2010 de KNVB Beker en in 2013 de Super Cup. Het duel bij SC Heerenveen, waarin Eriksen de eindstand op 3-3 bepaalde, is de laatste wedstrijd van Eriksen voor Ajax geweest. Dit seizoen was hij in vier competitieduels twee keer trefzeker.

Eriksen krijgt in Londen te maken met moordende concurrentie. Een blik op de mogelijkheden van trainer André Villas-Boas voor het middenveld toont de hoge bezettingsgraad: Aaron Lennon, Paulinho, Lewis Holtby, Etienne Capoué, Andros Townsend, Moussa Dembélé, Nacer Chadli (overgenomen van FC Twente), Gilfi Sigurdsson, Tom Carroll, Sandro, Erik Lamela (die gisteren voor dertig miljoen werd gekocht van AS Roma).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen