Villarreal volgt voorbeeld Valencia en wint ook

Villarreal heeft zondag op eigen veld Racing Santander verslagen: 2-0. Door de zege houdt de ploeg de druk op koploper Valencia. Los Che wonnen zaterdag en hebben een puntje meer dan Villarrreal. Royston Drenthe ging met Hércules Alicante ten onder.

Villarreal-Racing Santander 2-0 Een kwartier gas geven volstond voor Villarreal. Treffers van eerst Nilmar en vervolgens Giuseppe Rossi zorgden ervoor dat El Submarino Amarillo al na veertien minuten op rozen zat: 2-0.In het vervolg bleef de defensie van de thuisploeg knap op de been, waardoor de ploeg zich handhaaft in de top van de Primera División.

Sevilla-Atlético Madrid 3-1 Sevilla hield eveneens de punten in eigen huis. Álvaro Negredo zorgde na een halfuur spelen voor de openingstreffer. Zijn gekrulde schot verdween zeer fraai in het doel. Diego Perotti vergrootte nog voor rust de marge voor de thuisploeg.

Frédéric Kanouté produceerde na rust de derde Sevilla-treffer, waarna Diego Costa met zijn eretreffer nog iets terug kon doen.

Getafe-Hércules Alicante 3-0 Royston Drenthe, die 75 minuten speelde, kon bij Hércules Alicante een nederlaag niet voorkomen. Op bezoek bij Getafe ging de promovendus met 3-0 onderuit. Daniel Parejo, Manu en Miku vonden namens de thuisploeg het net. Alicante eindigde het duel met tien man. Abel Aguilar moest vlak voor het laatste fluitsignaal met rood naar de kant.

UD Almería-Málaga 1-1 Voor Malaga was Quincy Owusu-Abeyie trefzeker. Hij zette de bezoekers, die toen al met tien man op het veld stonden door de rode kaart van Eliseu, op voorsprong. Kale Uche was een kwartier voor tijd alsnog verantwoordelijk voor een puntendeling. Overige uitslag: Osasuna-Levante 1-1