Villarreal roept Atlético halt toe met zinderende remise

De neutrale toeschouwer was de grote winnaar bij het duel Villarreal-Atlético Madrid, waar beide clubs een punt aan overhielden. Door het gelijkspel van Atlético kan Barcelona later op de zondag zijn koppositie verstevigen.

Voor Villarreal bracht het thuisduel met Atlético Madrid pijnlijke herinneringen naar boven. De laatste keer dat Villarreal namelijk op eigen grond tegen Atlético speelde (13 mei 2012), verloor het met 1-0, waardoor de club verrassend naar de Segunda División degradeerde.

Ook deze keer beleefde Villarreal aanvankelijk weinig plezier aan het bezoek van de hoofdstedelingen. Atlético kwam namelijk al in de tweede minuut op voorsprong, doordat verdediger Mario van de thuisclub de bal in zijn eigen doel werkte. Op slag van rust kreeg clubtopscorer Diego Costa een grote mogelijkheid op de tweede Madrileense treffer, maar hij kon een voorzet van Juanfran net niet bereiken.

Villarreal liet zich ook gelden in aanvallend opzicht en wist Atlético, waar Toby Alderweireld in de basis stond, bij vlagen flink onder druk te zetten. El Submarino Amarillo creëerde bovendien veel kansen, maar keer op keer voorkwam doelman Thibout Courtois van de gasten de gelijkmaker. Twaalf minuten voor tijd wist Villarreal de sluitpost te passeren. Alderweireld liet Jérémy Perbet doorlopen naar de achterlijn, waarvandaan hij teruglegde op Ikechukwu Uche (foto), die van dichtbij de verdiende gelijkmaker liet aantekenen.

De 1-1 was de opmaat naar een zinderende slotfase, waarin beide ploegen vol voor de winst gingen. Gescoord werd er echter niet meer. Door het gelijkspel kan koploper Barcelona, dat later op de zondag tegen Real Betis speelt, een gat van drie punten slaan met Atlético. Voor Atlético staat was het de tweede wedstrijd waarin punten werden verloren dit seizoen. Villarreal blijft door het punt knap vierde.