Alderweireld moet geduld hebben: 'Verdedigend erg goed'

Atlético Madrid ontpopt zich in Spanje meer en meer tot stabiele topploeg. Trainer Diego Simeone was zeer gelukkig met de degelijke 2-0 overwinning op Athletic de Bilbao.

Alderweireld moet geduld hebben: 'Verdedigend erg goed'

'Mijn team heeft een geweldige wedstrijd gespeeld. Vooral defensief gezien was het erg goed', aldus de Argentijnse coach, die opnieuw geen beroep deed op Toby Alderweireld. 'Dat we veel scoren en winnen, begint achterin.'

De van Ajax overgekomen Alderweireld speelde dit seizoen bij de huidige nummer twee van de Spaanse competitie alleen negentig minuten in de verliespartij tegen Espanyol (1-0). Daar bleef het tot op heden bij voor de Belg (in competitieverband).

Alderweireld kreeg in dat duel, waarin Atlético de enige punten liet liggen, een plaats in het hart van de defensie door een blessure van Miranda. De Braziliaan vormt samen met de Uruguayaan Diego Godín een ijzersterk duo, dat gezien de loftuitingen van Simeone waarschijnlijk niet snel uit elkaar gehaald zal worden. Atlético kreeg pas acht tegentreffers. Alleen koploper Barcelona, dat een puntje meer heeft op de ranglijst, kreeg minder tegengoals: zeven.

'Iedereen wil spelen bij ons, die concurrentie maakt ons alleen maar sterker', aldus Simeone, die al wel liet weten 'dat het nog veel te vroeg is om over de titelkansen te praten'. 'We doen het nu erg goed. Hoewel we vervuld zijn van trots, bekijken we het nog steeds per wedstrijd.' Woensdag staat voor Atlético in de Champions League het thuisduel met Austria Wien op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen