Villarreal en Espanyol boeken belangrijke overwinningen

In eigen huis boekte Villarreal een nuttige zege op Recreativo in de strijd om een UEFA Cup-ticket. Ook Espanyol pakte tegen Sporting Gijón drie belangrijke punten.

Villarreal-Recreativo 2-1Al vroeg in de wedstrijd kwam Villarreal in eigen huis op achterstand. Javier Camuñas profiteerde van de chaos in de defensie van de thuisclub, nadat de door Villarreal verhuurde aanvaller Marco Ruben onderuit was gegaan. Joseba Llorente zorgde kort voor rust voor de gelijkmaker. De spits reageerde attent op een lange bal en bijna zonder te kijken lobde hij de bal over Recreativo-doelman Asier Riesgo. Halverwege de tweede helft besliste Cani (foto) het duel in het voordeel van El Submarino Amarillo. Het was echter niet duidelijk of de bal de doellijn gepasseerd had, maar scheidrechter González Vázquez keurde de treffer goed.

Sporting Gijón-Espanyol 0-3Espanyol boekte een belangrijke overwinning in de strijd om lijfsbehoud. Op bezoek bij Sporting Gijón, dat zeventiende stond, moest nummer negentien Espanyol winnen om volgend seizoen nog in de Primera División actief te zijn. De bezoekers wonnen uiteindelijk ruim. Nené zette Espanyol na 25 minuten op voorsprong, de Braziliaan volleerde een voorzet van Moisés knap binnen. Román Martínez en José Callejón zorgden er in de 73ste en 75ste minuut voor dat Espanyol de drie punten mee naar huis kon nemen naar Barcelona.

Villarreal stijgt door de overwinning van de zevende naar de vijfde plaats. De achterstand op nummer vier Valencia bedraagt drie punten en daarmee is ook zicht op een ticket voor de Champions League. Recreativo werd gepasseerd door Espanyol en staat nu negentiende. Sporting Gijón blijft op de zeventiende plaats staan en heeft één punt voorsprong op Espanyol.