Villarreal bezorgt Van Nistelrooij gemengde gevoelens

PSV heeft voor de derde keer op rij een oefenduel niet omgezet in een overwinning. Het weerzien van het Philips Stadion bood wel glimpen van wat kan worden verwacht van het hernieuwde PSV, dat ten onder ging tegen Villarreal (1-2).

Voor zijn eerste optreden in het Philips Stadion als hoofdtrainer had Van Nistelrooij de nodige versterkingen in zijn basisploeg opgenomen. De Brabantse fans kregen te zien wat ze kunnen verwachten van de verse krachten voor de Eindhovense formatie.

Doelman Walter Benítez liet met enkele reddingen zien een betrouwbare sluitpost te zijn. Halverwege de eerste helft werd ook de impuls in aanvallend opzicht getoond. Verdediger Ki-Jana Hoever speelde Xavi Simons in. De van PSG overgekomen middenvelder vond vervolgens met zijn voorzet Luuk de Jong. De spits bekroonde zijn terugkeer op bekend Eindhovens terrein met een doelpunt door met links raak te schieten.

Het oefenduel met Villarreal toonde ook de kwetsbaarheid die er nog uit moet op weg naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal op 30 juli. Koud begonnen aan de tweede helft was er namelijk een koude douche voor PSV. De Spaanse gasten, waar Arnaut Danjuma in de basis begon, combineerden relatief eenvoudig over de linkerkant. Het doelpunt van Yeremi Pino was het resultaat.

De gelijkmaker was ook een bevestiging van wat Van Nistelrooij vooraf had gezegd; 'Je gaat vandaag zien dat we achterin een personeelstekort hebben', had hij verteld naar aanleiding van de komst van Everton-huurling Jarrad Brantwaite.

Na een uur gingen met De Jong en Simons twee aansprekende aanwinsten naar de kant. Van Nistelrooij voerde in totaal tien wissels door. De rake kopbal van de vrijgelaten Nicolas Jackson twaalf minuten voor tijd liet zien dat er nog werk aan de winkel is voor Van Nistelrooij. Na het 2-2 gelijkspel tegen Cercle Brugge en de pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Arminia Bielefeld was er opnieuw teleurstellende resultaat voor PSV.