Huiswerk voor Van Nistelrooij na forse oefennederlaag PSV in Duitsland

Reacties

PSV heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Ruud van Nistelrooij zag zijn formatie, met recente aanwinsten Luuk de Jong en Guus Til, met ruime cijfers onderuit gaan tegen Arminia Bielefeld.

Huiswerk voor Van Nistelrooij na forse oefennederlaag PSV in Duitsland
© Pro Shots
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld
4 - 0
PSV
PSV

De Jong, de nieuwe aanvoerder van PSV, en Til begonnen zaterdag direct in de basis tegen Bielefeld, dat vorig seizoen uit de Bundesliga degradeerde. Van Nistelrooij koos voor een aanvalslinie met Cody Gakpo, De Jong en Noni Madueke. Het middenveld werd gevormd door Joey Veerman, Marco van Ginkel en Til.

Ondanks de nieuwe aanvallende impulsen bij PSV stond het na ruim een half uur spelen al 2-0 voor de Duitsers. Fabian Klos opende de score vanuit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied, na een situatie waarbij Van Ginkel de bal totaal verkeerd raakte. Het tweede doelpunt van Bielefeld, gemaakt door Janni Serra, werd ingeleid door balverlies van Veerman.

Na rust bracht Van Nistelrooij vijf nieuwe spelers in, onder wie Xavi Simons. De wissels resulteerden niet in Eindhovense doelpunten. De derde treffer van Bielefeld kwam wel op naam van een PSV'er: Derrick Luckassen werkte een voorzet van Duitse makelij in het doel van de ingevallen Joël Drommel. Nadat het complete basiselftal van PSV was gewisseld bepaalde Bielefeld via invaller Noel Niemann de eindstand op 4-0. Voor PSV staat er volgende week zaterdag een oefenwedstrijd tegen Villarreal op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.