Doelpunten Madueke en Tielemans zijn niet genoeg voor PSV tegen Cercle

PSV heeft de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding niet kunnen omzetten in een overwinning. Een week na de 6-0 overwinning op BW Lohne leken de Eindhovenaren ook Cercle Brugge te gaan verslaan, maar vlak voor tijd maakte de Belgische opponent de 2-2. Het was voor PSV de laatste oefenwedstrijd voor het trainingskamp in Duitsland, dat maandag begint.

PSV
PSV
2 - 2
Cercle Brugge

Bij PSV was een basisplaats ingeruimd voor Ki-Jana Hoever, die als rechtsback zijn officieuze debuut maakte. De defensie bestond verder uit Derrick Luckassen, Armando Obispo en Philipp Max. Voor de defensie stonden Richard Ledezma, Marco van Ginkel, Yorbe Vertessen, Ismael Saibari, Jeremy Antonisse en Noni Madueke op het veld; nieuwkomer Walter Benítez verdedigde het doel. Xavi Simons en Luuk de Jong waren nog niet van de partij.

Hoewel PSV niet bijster veel kansen creëerde, had de ploeg van nieuwbakken trainer Ruud van Nistelrooij wel een overwicht. Dat betaalde zich halverwege de eerste helft uit. Noni Madueke, een jaar geleden ook al op dreef in de voorbereiding, betrad vanaf de rechterkant het strafschopgebied en kon prompt doorlopen richting het doel. Vanuit een lastige hoek kreeg hij de bal achter keeper Warleson. Tien minuten voor de rust voorkwam Warleson met zijn vingertoppen de 2-0 van Jeremy Antonisse uit een poeier van afstand.

PSV begon met elf nieuwe namen aan de tweede helft. Nadat Cercle-spits Kévin Denkey een goede kans op de gelijkmaker onbenut liet, verdubbelde Mathijs Tielemans de Eindhovense marge met een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Een lage inzet in de linkerhoek van Denkey bleek Joël Drommel daarna te machtig, waardoor Cercle de aansluiting vond. De Belgen waren in de tweede helft de betere partij en met name Denkey liet zich gelden. Hij stuitte vijf minuten voor tijd nog op Drommel, maar schoot even daarna de gelijkmaker tegen de touwen.

Opstelling PSV eerste helft: Benítez; Hoever, Luckassen, Obispo, Max; Saibari, Van Ginkel, Ledezma; Madueke, Vertessen, Antonisse

Opstelling PSV tweede helft: Drommel; Sambo, Kreekels, Vos, Oppegard; Tielemans, Doudah, Nassoh; Bakayoko, Colyn, Sealy.