Viking Finnbogason wil poppen in Augsburg weer laten dansen

Reacties

De Duitse titelstrijd is al enige tijd gespeend van alle spanning. Het is weer alleen de vraag wanneer Bayern München zich wederom Meister mag noemen. Het degradatiespook waart daarentegen juist bij veel Bundesliga-clubs nog rond, waarbij theoretisch de huidige nummer zeven Werder Bremen zelfs nog niet compleet bevrijd is.

Viking Finnbogason wil poppen in Augsburg weer laten dansen

FC Augsburg speelt in deze Abstiegskrimi een hoofdrol. De club uit het zuiden van Duitsland bivakkeert op de zestiende plaats, die aan het einde van de rit een dubbele confrontatie om één plaats in de Bundesliga oplevert. Maar een voorlopig veilige plek lonkt als zondag directe concurrent Hamburger SV de tegenstander is. Met een zege in de eigen WWK-Arena kan FC Augsburg de nieuwe week zelfs als nummer dertien beginnen.

Alfred Finnbogason keert zondag terug van een schorsing, die hij overhield aan het duel met 1. FC Köln. De voormalig goalgetter van SC Heerenveen brengt ook een viking-mentaliteit mee, die hij voelt als hij voor IJsland uitkomt. 'Als je bij de nationale ploeg komt, dan weet je ongeacht de tegenstander dat je vol voor de winst gaat en dat iedereen gelooft dat het ook gaat lukken', zegt de spits in Augsburger Allgemeine.

Finnbogason heeft zeker het idee dat dat ook leeft bij zijn ploeg, ook al komt dat niet altijd aan de oppervlakte. Hij staat in ieder geval te trappelen zondag met zijn viking-mentaliteit Augsburg aan punten te helpen. De IJslander heeft ook iets goed te maken. Door een vervelende schaambeenontsteking bleef zijn bijdrage dit seizoen beperkt tot slechts negen duels en één treffer. Inmiddels heeft hij naar eigen zeggen zijn draai weer gevonden. De IJslander staat klaar om net als een jaar geleden de deur naar lijfsbehoud open te zetten.

'Het is zondag een finale voor ons én voor HSV, een zes-punten-duel tegen een directe concurrent, net zoals vorig jaar tegen VfB Stuttgart', aldus Finnbogason. Toen was hij de matchwinner en werd hij als Real Sociedad-huurling met zeven treffers in een half jaar uiteindelijk de redder van FC Augsburg, dat hem definitief inlijfde na de ontsnapping.

Paul Verhaegh (links) en Marcel de Jong vieren de ontsnapping in 2013.

Een dergelijk ontsnappingsscenario is weer haalbaar, al heeft FC Augsburg nog een lastig programma voor de boeg met na HSV nog duels met Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en 1899 Hoffenheim. 'Ik ben daar niet mee bezig. De Bundesliga is zo genivelleerd en er gebeuren elke week weer curieuze dingen', stelt aanvoerder Paul Verhaegh. 'De ervaring in deze situatie helpt ons. Als FC Augsburg weet je altijd dat het tot op de laatste speeldag kan duren voordat het doel bereikt wordt.'

De gedachten gaan ongetwijfeld ook nog wel eens terug naar 2013, waarin een flinke eindsprint van 24 punten in de tweede seizoenshelft FC Augsburg uiteindelijk op het hoogste niveau hield. Pas op de laatste speeldag werd het vege lijf gered door een 3-1 zege op SpVgg Greuther Fürth. 'De poppen dansen weer door de Bundesliga', stond er op de T-shirts van de spelers na de ontsnapping, met een knipoog naar het marionettenmuseum en theater in de stad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.