Viergever: 'AZ in Europa heel volwassen'

Reacties

Nick Viergever verwacht donderdagavond tegen FC Anzhi een compleet andere wedstrijd dan anderhalf jaar geleden. Toen verloren de Alkmaarders thuis met 5-0 van de Russen. 'Er staat nu een heel ander Anzhi', blikt hij vooruit op het Europa League-duel van morgen.

Viergever: 'AZ in Europa heel volwassen'

De aanvoerder van AZ was er destijds bij, maar vindt dat de Alkmaarders die wedstrijd moeten vergeten. De linkspoot waakt vooral voor de counters van de huidige rode lantaarndrager in de Russische Premier Liga. 'Onze verdediging moet dus goed in orde zijn.'

Viergever is trots op de Europese prestaties die AZ dit seizoen neerzet. De ploeg van Advocaat is nog de enige Nederlandse troef in Europees verband. 'We hebben heel volwassen gespeeld en prima resultaten neergezet. Bij vlagen was ons spel aanvallend goed. En verdedigend zijn we alert geweest. Zo werkt het. Door de Europese bagage die onze spelers de afgelopen jaren hebben opgedaan, zijn we nu goed in staat om een wedstrijd te lezen', weet hij.

De 24-jarige verdediger speelde de laatste twee competitieduels (tegen Heracles Almelo en RKC Waalwijk) centraal achterin in plaats van Jan Wuytens. Zo goed als zeker vormt hij ook donderdagavond het centrale duo samen met Jeffrey Gouweleeuw en speelt winteraankoop Simon Poulsen als linksback. De wedstrijd vangt om 21.05 uur aan in het AFAS Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.