Vier keer ging het mis: beëindigt Guardiola nu zijn CL-vloek met City?

Reacties

Manchester City kwam sinds de komst van Pep Guardiola nooit verder dan de kwartfinale van de Champions League. De Spaanse manager weet wat er woensdagavond tegen Borussia Dortmund voor nodig is om een einde te maken aan die vloek in het miljardenbal.

Vier keer ging het mis: beëindigt Guardiola nu zijn CL-vloek met City?
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Sinds Guardiola in 2016 neerstreek in het Etihad Stadium, werd City in de Champions League achtereenvolgens uitgeschakeld door AS Monaco (achtste finale), Liverpool (kwartfinale), Tottenham Hotspur (kwartfinale) en Olympique Lyon (kwartfinale). Dat terwijl de oud-speler van Barcelona in zijn periode als trainer in Camp Nou twee keer de Champions League won en bij Bayern drie jaar op rij de halve finale bereikte.

Dat hoopt Guardiola woensdagavond ook weer te doen, zoals heel City daarnaar smacht. 'Nu is het moment om die volgende stap te zetten, iedereen wil het', zei de manager van City tijdens zijn perspraatje. 'Morgen is een nieuwe kans om onszelf te bewijzen. Niemand zal het ons cadeau geven, we moeten het zelf afdwingen. Als we goed zijn en geen fouten maken, zoals tegen Lyon, gaat het ons lukken.'

Guardiola ontkent niet dat er mogelijk zenuwen of emoties bij komen kijken, als City een halvefinaleplaats in Dortmund voor het grijpen heeft. 'Natuurlijk moet je je emoties in bedwang houden, maar soms heb je emoties op een goede manier ook nodig om dit soort wedstrijden te winnen', stelde de Spanjaard. 'En als spelers nerveus zijn, moeten ze hun taak uitvoeren, het simpel houden en kalm blijven. Dan komt de rest vanzelf.'

City zal niet achterover leunen om de 2-1 voorsprong uit het heenduel te verdedigen. 'We denken altijd vooruit. Als je nadenkt over de consequenties of de doelpunten die je moet maken of niet moet tegenkrijgen, vergeet je wat je moet doen. Je moet je focussen op wat je in de wedstrijd moet doen, op het plan dat we moeten uitvoeren. De kwaliteit van de spelers doet dan de rest', aldus Guardiola, die geen beroep kan doen op Sergio Agüero.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer UEFA Women's Champions League
Meer over UEFA Women's Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.