Pochettino wuift Ajax-vergelijking weg en maakt zich zorgen over Mbappé

Reacties

Volgens Mauricio Pochettino is het nog onduidelijk of hij dinsdagavond een beroep kan doen op Kylian Mbappé. De trainer van Paris Saint-Germain sprak in aanloop naar de return in de halve finale van de Champions League de woorden van collega Pep Guardiola tegen.

Pochettino wuift Ajax-vergelijking weg en maakt zich zorgen over Mbappé
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
PSG
PSG

Guardiola liet eerder op de maandag nog weten er zeker van te zijn dat Mbappé gewoon in actie kan komen tegen Manchester City. De manager van de Engelsen wekte de suggestie dat de klachten bij de aanvaller werden overdreven door de Fransen, die zouden proberen zand in de ogen te strooien. Volgens Pochettino is er wel degelijk sprake van kuitproblemen bij Mbappé, die vorig weekend niet bij de wedstrijdselectie zat tegen RC Lens (2-1).

'Mbappé traint vanavond nog individueel', vertelde Pochettino tijdens zijn persconferentie. 'Daarna zullen we zien of hij beschikbaar is. Ja, ik maak me zorgen over hem. In de komende uren komen we te weten of hij in orde is. We zullen morgen de knoop doorhakken.' Mbappé speelde vorige week nog negentig minuten in het eerste duel met Man City. Toen vormde hij de voorhoede met Neymar en Ángel Di María, zoals in het ideale plaatje van Pochettino in het Etihad Stadium ook het geval zal zijn. PSG moet daar zien terug te komen van de 2-1 achterstand die is opgelopen in Parijs.

Ajax
Pochettino werd door het journaille voorgelegd dat hij nog niet zo lang geleden als trainer met zijn ploeg in een vergelijkbaar scenario wist te ontsnappen aan uitschakeling in de Champions League. Er werd natuurlijk gedoeld op de halve finale tegen Ajax in het seizoen 2018/19. De Argentijn verloor toen met Tottenham Hotspur in Londen met 0-1, waarna in Amsterdam op het nippertje met 2-3 werd gewonnen. In de finale bleek Liverpool te sterk voor Spurs.

Pochettino vond de situatie van toen niet vergelijkbaar met die van nu: 'Dat was twee jaar geleden. Niets is hetzelfde, de benadering is nu ook anders en er zijn bijvoorbeeld geen fans (waardoor er mogelijk minder sprake is van thuisvoordeel, red.).'

De coach benadrukte dat zijn elftal voor een zware opgave staat en dat de kwaliteiten de doorslag zullen geven. Hij gelooft niet in een speciale manier van motiveren. 'Als ik de spelers zou moeten motiveren voor een halve finale in de Champions League of überhaupt voor een wedstrijd tegen City, dan is het: Houston, we've got a problem. De motivatie is er, spelers zijn gek op dit soort wedstrijden en iedereen wil erbij zijn. We spelen tegen een club die al tien jaar aan het opbouwen is om te spelen in deze fase van de competitie', legde Pochettino uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.