Neymar maakt het verschil bij PSG in aanloop naar cruciale CL-return

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdag gedaan wat het moest doen. De formatie van trainer Mauricio Pochettino won van Lens en legde zo de druk bij Lille en AS Monaco. PSG staat in ieder geval voor even bovenaan in de Ligue 1.

Neymar maakt het verschil bij PSG in aanloop naar cruciale CL-return
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 1
Lens
Lens

PSG had twee opdrachten tegen Lens: winnen én de strijd ongeschonden doorkomen. Dat laatste heeft alles te maken met de cruciale Champions League-return tegen Manchester City van dinsdag. De Fransen verloren eerder deze week met 1-2 en hebben dus iets goed te maken. Pochettino koos wel voor Neymar, Mauro Icardi, Keylor Navas en Marquinhos, maar liet Ángel Di María, Moise Kean en Marco Verratti op de bank. Ook Mitchel Bakker was reserve tegen Lens.

Kylian Mbappé ontbrak vanwege een kuitblessure, maar Neymar liet zien dat PSG ook op hem kan leunen. De thuisploeg combineerde op het middenveld en verspeelde de bal. De defensie van Lens ging vervolgens in de fout en zo werd Neymar de openingstreffer in de schoot geworpen. De Braziliaan maakte geen fout en tekende voor 1-0. Ook de tweede goal van PSG vlak na rust was er een van Braziliaanse makelij. Marquinhos kopte uit een door Neymar genomen hoekschop raak.

Lens maakte het vlak na de 2-0 van PSG wel weer spannend. Arnaud Kalimuendo probeerde het met een omhaal. Die mislukte, maar daardoor kwam de bal wel voor de voeten van Ignatius Ganago, die wel voor de 2-1 zorgde. Kort daarvoor had Verratti het veld betreden als invaller voor Idrissa Gueye. Daarmee werd hij de buitenlander met de meeste optredens voor PSG, namelijk 345. Dat is er één meer dan de 344 van Safet Susic.

Het was na de 2-1 vooral Neymar die nog probeerde om de marge van twee te herstellen. Dat lukte niet meer, maar het belangrijkste voor PSG waren de drie punten. Die werden door de zege op Lens binnengehaald. Een goal van Icardi ging vanwege buitenspel niet door. Maandag reist PSG af naar Manchester voor de return in de Champions League. Lille kan de koppositie later op de zaterdag weer overnemen. Dan moeten Sven Botman en co wel winnen van OGC Nice.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.