Vier besmettingen zorgden voor terugkeer Ajax

Reacties

Ajax is vannacht teruggekeerd in Nederland. De Amsterdammers besloten het trainingskamp in de Portugese Algarve af te breken, nadat vier leden van de selectie en staf positief testten op corona.

Vier besmettingen zorgden voor terugkeer Ajax
© Pro Shots

Dinsdagavond ondergingen alle ruim zestig aanwezige spelers en stafleden een coronatest. Gisterenochtend bleek voor het ontbijt dat vier van hen positief hadden getest. Het betekende het begin van het einde van het trainingskamp van Ajax in Portugal.

De vier personen werden los van de groep geplaatst, Ajax werkte met de rest wel gewoon een ochtendtraining af, maar in de tussentijd was het beraad al in volle gang. De club nam in de middag de beslissing om het trainingskamp af te breken en kreeg aan het begin van de avond de bevestiging dat het met een vliegtuig terug kon keren naar Nederland.

De vier besmette personen zijn los van de rest terug naar Nederland gereisd. Vandaag is Ajax vrij, waarna morgen alle spelers en stafleden opnieuw zullen worden getest. De landskampioen hoopt alsnog een oefenduel af te werken komende week, voordat de herstart tegen FC Utrecht op het programma staat.

Later vandaag op VI PRO een reconstructie van het abrupte einde van de trainingsweek van Ajax in Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.