Ajax verlaat trainingskamp in Portugal en keert terug naar Nederland

Reacties

Ajax heeft het trainingskamp in Portugal per direct verlaten. De club heeft te maken met enkele positieve uitslagen van coronatesten en keert daarom terug naar Nederland. Met het oog op de hervatting van de Eredivisie wil de Amsterdamse club een uitbraak voorkomen.

Ajax verlaat trainingskamp in Portugal en keert terug naar Nederland

Ajax trad direct handelend op en plaatste de betreffende personen los van de groep. De club wil niet nader ingaan op het aantal besmettingen, dat gebeurt nooit, maar het is wel duidelijk dat er minimaal één positieve test is afgenomen. Afgelopen weekend testten alle ruim zestig spelers en stafleden van Ajax nog negatief, waarna voor een trainingskamp richting de Portugese Algarve werd vertrokken.

Tijdens de ochtendtraining stonden ook vrijwel alle spelers op het veld. Alleen Victor Jensen ontbrak, maar het is nog onduidelijk of dat met een blessure of coronabesmetting te maken had. Het aantal positieve tests was gering, maar Ajax hield de situatie steeds nauwlettend in de gaten.

Uitbraak voorkomen
Met het oog op de tweede seizoenshelft wil de club een uitbraak voorkomen. Daarom is uit preventief oogpunt besloten om woensdag terug te keren naar Amsterdam. Ajax hervat de competitie zondag 16 januari met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.