VI Live: pijnlijke felicitatie KNVB voor PSV

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: pijnlijke felicitatie KNVB voor PSV

VI Live is nu gesloten! Blik hieronder terug op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

De felicitatie van de KNVB is goed bedoeld, maar pakt wel erg pijnlijk uit...

19.54 uur: PSV PAKT JOHAN CRUIJFF SCHAAL
PSV wint de eerste prijs van het seizoen! De landskampioen is dankzij doelpunten van Luuk de Jong (2x) en Adam Maher met 3-0 te sterk voor bekerwinnaar FC Groningen.

19.50 uur: MISSER PSV
Andrés Guardado mist! De inzet van de PSV'er wordt gestopt door Sergio Padt. Het blijft 3-0.

19.49 uur: STRAFSCHOP PSV
Bas Nijhuis geeft een penalty na een overtreding van Mimoun Mahi op Santiago Arias.

19.45 uur: DEBUUT PEREIRO
Daar is Gastón Pereiro! De aanvaller maakt zes minuten voor het einde zijn debuut namens de Eindhovenaren.

19.34 uur: DOMINANTIE PSV
Gesterkt door de ruime voorsprong neemt PSV het heft in handen tegen FC Groningen. De landskampioen jaagt op nog meer doelpunten tegen de bekerwinnaar, waar Juninho Bacuna in het veld komt voor Simon Tibbling. Bij PSV komt Andrès Guardado in het veld voor Jürgen Locadia.

19.30 uur: WISSEL PSV
Bij PSV wordt Simon Poulsen vervangen door Joshua Brenet. Poulsen, die startte vanwege de blessure van Jetro Willems, maakte geen sterke indruk.

19.25 uur: EN DAT IS DRIE
PSV is dodelijk effectief in Amsterdam! Luuk de Jong maakt de derde goal van de avond, door met links keihard raak te schieten. FC Groningen is woest, want in de opbouw naar de goal zou Jorrit Hendrix een overtreding op Jarchinio Antonio hebben gemaakt.

19.22 uur: DEBUUT DROST
Jesper Drost maakt zijn officiële debuut voor FC Groningen. De van PEC Zwolle overgekomen middenvelder neemt de plek in van Albert Rusnák.

19.15 uur: PANNA
Een pijnlijk moment voor Davy Pröpper. De PSV'er wordt door de benen gespeeld door Michael de Leeuw.

19.10 uur: GOAL PSV
En dat is de 0-2! Adam Maher schiet laag en diagonaal raak na goed voorbereidend werk van Davy Pröpper.

18.49 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN - PSV 0-1
Bas Nijhuis fluit voor het einde van de eerste helft. PSV leidt met 0-1 door een doelpunt van Luuk de Jong.

18.46 uur: PAAL
Nog een kans voor FC Groningen! Bryan Linssen schiet uit lastige hoek hard op doel, maar zijn inzet spat uiteen op de paal. Het staat nog 1-0 voor PSV.

18.46 uur: SCHOT RUSNÁK
Mooie actie van Albert Rusnák! De Slowaak van FC Groningen kapt Jorrit Hendrix uit en haalt daarna uit, maar zijn schot wordt geklemd door Jeroen Zoet.

18.34 uur: KANS GRONINGEN
Daar komt debutant Bryan Linssen bijna tot scoren! Jeroen Zoet voorkomt een doelpunt van Groningen.

18.28 uur: GOAL PSV
PSV opent de score! Luuk de Jong kopt op aangeven van Santiago Arias geplaatst raak na een luchtduel met Eric Botteghin, die onder toeziend oog van Feyenoord-directeur Martin van Geel geen sterke indruk maakt.

18.26 uur: GEVAAR
Daar had meer ingezeten! Groningen countert gevaarlijk, maar komt via Michael de Leeuw en Hans Hateboer niet tot scoren. PSV haalt opgelucht adem.

18.22 uur: GEZAPIG
De wedstrijd ontbrandt nog niet echt. PSV heeft iets meer aanvallende intenties dan in de openingsfase, maar echt sprankelend is het nog niet in Amsterdam.

18.13 uur: GRONINGEN GRETIG
FC Groningen is de baas in de halflege Arena. De bekerwinnaar jaagt PSV brutaal op.

18.04 uur: AFTRAP FC GRONINGEN - PSV
We zijn - na een minuut stilte voor het overleden FC Groningen-icoon Piet Fransen - begonnen aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Wie wint de eerste prijs van het seizoen: FC Groningen of PSV?

De opstellingen:
FC Groningen:
Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Tamata; Tibbling, Hilariej, Rusnák; Antonia, De Leeuw, Linssen.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Poulsen; Pröpper, Hendrix, Maher; Narsingh, De Jong, Locadia.

17.50 uur: EINDSTAND ARSENAL - CHELSEA 1-0
Arsène Wenger is verlost van de hatelijke nul tegen rivaal José Mourinho. De veertiende confrontatie tussen Wenger en zijn Portugese collega eindigt in een 1-0 zege. De eerste van Wenger op Mourinho (W1, G6, V7). Alex Oxlade-Chamberlain maakte het winnende doelpunt voor Arsenal tegen Chelsea. Diep in de extra tijd verzuimde Kieran Gibbs het duel definitief in het slot te gooien.

17.42 uur: CHELSEA ONTSNAPT
Arsenal laat de kans liggen om de wedstrijd te beslissen. Santí Cazorla stuit op Thibaut Courtois en daarna schiet Aaron Ramsey via een Chelsea-speler naast.

17.30 uur: CHELSEA DRINGT AAN
Chelsea voert de druk op Arsenal steeds meer op, maar met een aantal knappe reddingen houdt Petr Cech zijn nieuwe club op de been.

17.26 uur: PSV WINT EERSTE SLAG
PSV heeft in de Amsterdam Arena het eerste succesje geboekt. De eventuele strafschoppenserie wordt namelijk voor het doel genomen waar de Eindhovense fans zitten. Het is echter maar zeer de vraag of PSV hier iets aan gaat hebben, want de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd nog nooit beslist met penalty's.

17.25 uur: REDDING CECH
Oscar krult een vrije trap mooi over de Arsenal-muur, maar Petr Cech is attent en tikt de bal uit zijn doel.

17.17 uur: OPGELEGDE KANS HAZARD
Dat had de 1-1 van Chelsea kunnen - en misschien wel moeten - zijn. Eden Hazard duikt na een schitterende steekpass Cesc Fabregas op voor het doel van zijn voormalig collega Petr Cech, maar de Belg schiet de bal over het Arsenal-doel.

17.10 uur: TAMATA VERSUS OUDE CLUB
Namens bekerwinnaar FC Groningen treedt Abel Tamata aan tegen PSV, met wie de linksback vorig seizoen nog kampioen van Nederland werd. Naast Tamata maakt ook Bryan Linssen zijn debuut voor FC Groningen.

De opstelling van FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Tamata; Tibbling, Hilariej, Rusnák; Antonia, De Leeuw, Linssen.

17.05 uur: PSV MET POULSEN EN PRÖPPER
Aanwinsten Gáston Pereira en Maxime Lestienne starten op de reservebank bij PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Andrés Guardado, die net is teruggekeerd van he toernooi om de Gold Cup, is eveneens reserve. Jürgen Locadia is de linksbuiten in de formatie van trainer Phillip Cocu, terwijl Jorrit Hendrix de controleur is op het middenveld. Simon Poulsen en Davy Pröpper debuteren voor PSV.

De opstelling van PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Poulsen; Pröpper, Hendrix, Maher; Narsingh, De Jong, Locadia.

17.00 uur: FALCAO DEBUTEERT
Radamel Falcao maakt na rust zijn entree in het elftal van Chelsea. Het is zijn officiële debuut voor de Londense club. De Colombiaanse spits vervang Loïc Rémy.

16.46 uur: RUSTSTAND ARSENAL - CHELSEA 1-0
Gaat Arsenal-manager Arsène Wenger voor het eerst zijn rivaal José Mourinho verslaan? Daar lijkt het halverwege wel op, want Arsenal leidt met 1-0 en The Gunners hebben nog nauwelijks kansen weggegeven.

16.41 uur: IVANOVIC REDDER IN NOOD
Alex Oxlade-Chamberlain komt opnieuw gevaarlijk door in het strafschopgebied van Chelsea. Dit keer levert hij een panklare voorzet af, maar Branislav Ivanovic grijpt adequaat in en kopt de bal weg. Daarna botst hij tegen zijn ploeggenoot Gary Cahill op, maar tot ernstige blessures leidt dit niet.

16.23 uur: MOOIE GOAL CHAMBERLAIN
Er was lange tijd weinig te beleven op Wembley, maar Alex Oxlade-Chamberlain breekt de ban. Hij zet met een fraaie passeerbeweging César Azpilicueta te kijk en schiet met links raak. Arsenal leidt met 1-0!

16.15 uur: SCHAAL IN AMSTERDAM
In deze VI Live ook volop aandacht voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen kampioen PSV en bekerwinnaar FC Groningen. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt in de Amsterdam Arena. De begeerde schaal is in elk geval al aanwezig.

16.00 uur: AFTRAP ARSENAL - CHELSEA
Petr Cech keept zijn eerste officiële wedstrijd voor Arsenal en zijn oude werkgever Chelsea is daarbij de tegenstander. Op Wembley staat de Community Shield op het spel. Kampioen Chelsea kan in de strijd om de eerste prijs van het nieuwe seizoen in Engeland geen beroep doen op Diego Costa. De spits heeft namelijk last van zijn hamstring. Loïc Rémy is zijn vervanger, waardoor huurling Radamel Falcao op de bank start.

De opstellingen:
Arsenal: Cech; Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Ramsey; Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Özil; Walcott.
Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Matic, Fabregas; Ramires, Willian, Hazard; Rémy.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.