VI Live: blik terug op de dag van de bizarre Klassieker

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het nationale en internationale voetbal op de voet volgt.

VI Live: blik terug op de dag van de bizarre Klassieker

VI Live is hierbij gesloten! Blik hieronder terug op het voetbalspektakel van vandaag!

22:57 uur: PSG MORST WEER
Paris Saint-Germain blijft strompelen in de competitie. Op de 1-1 remise bij Ajax van woensdag volgt dezelfde uitslag thuis tegen Olympique Lyon. De Parijse club staat daardoor vijfde.

22.48 uur: RUIME WINST BARÇA
Barcelona wint met 0-5 bij Levante. Hoogtepunt van de avond was de fantastische vijfde goal van Lionel Messi. Smet op de zege voor Barcelona was het uitvallen van Neymar.

22.38 uur: PUNTENVERLIES INTER
Internazionale komt bij Palermo niet verder dan 1-1 en heeft daardoor na drie duels vijf punten. De doelpunten waren van Alvaro Vázquez en Mateo Kovacic.

21.51 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN – OLYMPIQUE LYON 1-0
Paris Saint-Germain gaat rusten met een 1-0 voorsprong tegen Olympique Lyon. Edinson Cavani maakte in de twintigste minuut het verschil op aangeven van Lucas Digne.

21.46 uur: RUSTSTAND LEVANTE – BARCELONA 0-2
Halverwege is Barcelona hard op weg naar de vierde zege van het seizoen. De Catalanen leiden met 2-0 tegen tien spelers van Levante. Neymar en Ivan Rakitic (met een doffe knal) scoorden in het laatste kwartier. Lionel Messi miste jammerlijk vanaf de penaltystip.

21.33 uur: INTER RECHT DE RUG
Vlak voor rust komt Internazionale op gelijke hoogte door een schot van Mateo Kovacic. De goal is tegen de verhouding in. Na rust zal het beter moeten met de Milanezen, die met 1-1 gaan rusten.

LANDGENOTEN: Het Fenerbahçe van Dirk Kuijt heeft zondagavond met 1-0 gewonnen van Gaziantepspor, waar Oguzhan Türk op de bank zat. Emre Belözoglu groeide in de 82ste minuut uit tot matchwinner voor de club van Kuijt. De Oranje-international maakte de negentig minuut vol. Fenerbahçe is na drie wedstrijden de gedeelde koploper in Turkije. Net als Akhisar Belediyespor heeft het zeven punten.

21.01 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN - OLYMPIQUE LYON
Ook in Frankrijk rolt de bal. Paris Saint-Germain moet winnen om aansluiting te behouden met de Franse koplopers Olympique Marseille, Girondins Bordeaux en Saint-Étienne.

21.00 uur: AFTRAP LEVANTE - BARCELONA
Barcelona is op bezoek bij Levante begonnen aan laatste competitiewedstrijd in Spanje van vandaag.
Overige uitslagen:
Real Sociedad - Almería 1-2
Villarreal - Rayo Vallecano 4-2
Córdoba - Sevilla 1-3

20.50 uur: VIDIC GAAT IN DE FOUT
De wedstrijd op Sicilië is amper onderweg, of Nemanja Vidic gaat in de fout. Franco Vázquez straft de blunder van de Servische verdediger van Internazionale af: 1-0 voor Palermo.

20.47 uur: AFTRAP SERIE A
De laatste twee Serie A-duels van deze zondag gaan van start.
De wedstrijden:
Torino - Hellas Verona
Palermo - Internazionale

20.19 uur: VAN DER WIEL OP DE BANK
Vier dagen na het 1-1 gelijkspel in De Arena is Gregory van der Wiel door Laurent Blanc naar de bank verwezen. Het lijkt er sterk op dat de trainer van Paris Saint-Germain zijn rotatiesysteem hanteert, want ook Lucas Digne, Yohan Cabaye en Ezequiel Lavezzi krijgen een basisplaats in de topper tegen Olympique Lyon.
Opstelling Paris Saint-Germain: Sirigu; Aurier, Marquinhos, David Luiz, Digne; Cabaye, Verratti, Matuidi; Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi.

20.11 uur: OPSTELLING BARCELONA
Barcelona begint over drie kwartier aan de uitwedstrijd tegen Levante met de op het eerste oog sterkste elf. De vraag rijst wel wie nu de eerste doelman van de Catalanen is. Afgelopen woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia maakte Marc-André ter Stegen zijn debuut, maar nu komt Claudio Bravo weer in actie. Ter Stegen zit net als Gerard Piqué en Xavi op de bank.
Opstelling Barcelona: Bravo; Dani Alves, Mascherano, Mathieu, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Pedro, Messi, Neymar.

19.54 uur: EINSTANDEN SERIE A
Napoli verliest met 1-0 bij Udinese. De druk op trainer Rafael Benítez neemt toe, want de club uit Zuid-Italië heeft pas drie punten uit drie duels. Fiorentina wint voor het eerst dit seizoen. Op bezoek bij Atalanta is een doelpunt van Jasmin Kurtic genoeg.
De uitslagen:
Atalanta – Fiorentina 0-1
Udinese – Napoli 1-0

LANDGENOTEN: Ricky van Wolfswinkel heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de 1-0 overwinning van Saint-Étienne op bezoek bij RC Lens. De 25-jarige spits verving na een uur zijn tegenvallende concurrent Mevlut Erdinç in de spits en stond in de 82ste minuut met een assist op Fabien Lemoine vervolgens aan de basis van het winnende doelpunt. Saint-Étienne gaat door de zege gedeeld aan kop in de Franse Ligue 1 met Olympique Marseille en Girondins Bordeaux. Het AS Monaco van reservedoelman Maarten Stekelenburg won tegelijkertijd met 1-0 van Guingamp. Het was de eerste competitiezege van de Monegasken sinds 24 augustus.

18.54 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY - CHELSEA 1-1
Frank Lampard voorkomt met zijn gelijkmaker een overwinning van Chelsea. Manchester City pakt met tien man een punt.

18.44 uur: LAMPARD SCOORT
Ongelofelijk. Frank Lampard maakt de gelijkmaker voor Manchester City. Uit respect voor zijn oude club Chelsea juicht hij niet, maar pijn doet het wel in Londen.

18.40 uur: DIEGO COSTA RAAKT PAAL
Bijna was daar de beslissing. Op aangeven van Cesc Fabregas knalt Diego Costa de bal tegen de paal.

18.37 uur: LAMPARD TEGEN CHELSEA
Daar is dan het langverwachte moment. Frank Lampard komt namens Manchester City het veld in tegen Chelsea, de club die hij jarenlang diende.

18.34 uur: EINDSTAND FC UTRECHT - FC GRONINGEN 1-0
Ruud Boymans heeft tijdens zijn debuut in het shirt van FC Utrecht direct zijn waarde getoond. De aanvaller bepaalde kort na zijn invalbeurt de eindstand tegen FC Groningen.

18.30 uur: GOAL CHELSEA
Chelsea profiteert razendsnel van het numerieke overwicht. André Schürrle bekroont een vlijmscherpe uitbraak met een doelpunt: 0-1.

LANDGENOTEN: Halil Çolak heeft Kasimpasa aan een 2-1 overwinning geholpen op Karabükspor. De Nederlandse buitenspeler kwam elf minuten voor tijd bij een gelijke stand in het veld en maakte twee minuten voor tijd de winnende goal. Ryan Donk en Ryan Babel speelden de volledige wedstrijd namens Kasimpasa.

18.25 uur: ROOD ZABALETA
Net in de fase waarin City het overwicht naar zich toetrekt, komt de club met tien man te staan. Pablo Zabaleta krijgt zijn twede gele kaart voor een charge op Diego Costa van Chelsea. Er zijn nog 23 minuten te spelen.

18.11 uur: RUITER STOPT STRAFSCHOP CHERY
Strafschop voor FC Groningen! Christian Kum maakt een volledig onnodige overtreding op Jarchinio Antonia. Robbin Ruiter houdt Tjaronn Chery twintig minuten voor tijd echter van scoren af. Wat een kans voor Groningen op de gelijkmaker was dat!

18.01 uur: BOYMANS BREEKT DE BAN
Eindelijk is de ban gebroken! Ruud Boymans is zojuist ingevallen voor FC Utrecht en schiet bij zijn debuut voor de Domstedelingen meteen raak: 1-0 tegen FC Groningen.

18.00 uur: AFTRAP SERIE A
Jonathan de Guzman begint op de bank bij Napoli, dat uit tegen Udinese speelt.
De wedstrijden:
Udinese-Napoli
Atalanta Bergamo - Fiorentina

LANDGENOTEN: Virgil van Dijk blijft ploeteren met Celtic. De Schotse topclub kwam thuis tegen Motherwell niet verder dan een 1-1 gelijkspel. John Guidetti deed eveneens mee bij Celtic en werd een kwartier voor het einde vervangen. Door het resultaat staat Celtic na zes wedstrijden teleurstellend vierde. Wel hebben The Bhoys nog één duel tegoed ten opzichte van hun concurrenten.

17.49 uur: VEEL KAARTEN, GEEN DOELPUNTEN
Het duel Manchester City-Chelsea weet nog niet echt te bekoren. Het staat nog 0-0 en arbiter Mike Dean toonde al zes keer de gele kaart. Bij Everton-Crystal Palace staat het halverwege 1-1.

17.33 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT - FC GRONINGEN 0-0
Weinig spektakel tot dusver in Utrecht.

17.19 uur: EINDSTAND VFL WOLFSBURG - BAYER LEVERKUSEN 4-1
VfL Wolfsburg heeft zondagmiddag de eerste competitiezege van dit seizoen geboekt, waardoor Bayer Leverkusen naliet alleen aan kop te komen in Duitsland.

17.00 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY – CHELSEA
Wat een heerlijk toetje van een toch al spectaculaire voetbalmiddag. In het City of Manchester Stadium ontvangt de regerend kampioen van Engeland de huidige koploper. Als dat geen heerlijke wedstrijd wordt, weten wij het ook niet meer. Overigens gaat tegelijkertijd Everton – Crystal Palace van start.
De opstellingen:
Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Ramires, Matic; Willian, Fabregas, Hazard; Diego Costa.
Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Mangala, Kolarov; Milner, Fernandinho, Toure, Silva; Agüero, Dzeko.

16.52 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Bij zijn debuut voor AS Roma wint Urby Emanuelson met 2-0 van Cagliari. Bij Lazio beleeft Stefan de Vrij een vervelende middag. Kort na zijn rode kaart maakt Mauricio Pinilla het enige doelpunt.
De uitslagen:
AS Roma-Cagliari 2-0
Genoa-Lazio 1-0
Sassuolo-Sampdoria 0-0

16.45 uur: AFTRAP FC UTRECHT-FC GRONINGEN
Met Michael de Leeuw in de basis begint FC Groningen aan het duel met FC Utrecht.
De opstellingen:
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Markiet, Kum; Ayoub, Janssen, Kali; Peterson, Barazite, Oar.
FC Groningen: Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Kieftenbeld, Chery, De Leeuw; Van der Velden, Hoesen, Antonia.

16.43 uur: ROOD DE VRIJ
Stefan de Vrij wordt weggestuurd! De verdediger krijgt tegen Lazio zijn tweede gele kaart wegens hands.

16.40 uur: DEBUUT EMANUELSON
Urby Emanuelson mag eindelijk zijn eerste speelminuten maken voor AS Roma. Tien minuten voor het einde komt de Nederlander binnen de lijnen voor Daniele De Rossi. Het staat 2-0 tegen Cagliari.

16.30 uur: 'AJAX NOG NOOIT ZO SLECHT IN DE KUIP'
Dat zeggen FOX Sports-analisten Ronald de Boer en Mario Been na De Klassier tussen Feyenoord en Ajax. De Amsterdammers wonnen met 1-0, terwijl Feyenoord heer en meester was. 'Ik denk dat mijn broer zich schaamt voor Ajax', aldus Ronald de Boer.

16.23 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Het gepromoveerde Leicester City heeft Manchester United te kijk gezet. In een spektakelstuk werd het elftal van manager Louis van Gaal met 5-3 verslagen.
De uitslagen:
Leicester City – Manchester United 5-3
Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion 0-1

16.20 uur: EINDSTAND FEYENOORD - AJAX 0-1
Ongelofelijk maar waar! Feyenoord verliest van Ajax ondanks een stortvloed aan kansen. De Rotterdammers verdienden veel meer. Ajax zwijnt, maar wint wel door de vroege goal van Ricardo van Rhijn.

16.19 uur: EINDSTAND AZ – PEC ZWOLLE 1-0
AZ heeft de hectische week in Alkmaar afgesloten met een nipte overwinning op PEC Zwolle. In eigen huis bepaalde Markus Henriksen de eindstand namens het elftal van interim-trainer Dennis Haar.

16.19 uur: EINDSTAND PSV - SC CAMBUUR 4-0
PSV boekt een gemakkelijke zege op tien man van Cambuur.

16.18 uur: TYPEREND
Met heel veel geluk houdt Ajax de bal van de doellijn. Mitchell Te Vrede leek te gaan scoren. Jasper Cillessen redt bij de daaropvolgende corner wederom subliem bij een kopbal van Te Vrede. Zo'n goede Klassieker en dan toch verliezen? De kansen zijn in ieder geval typerend voor de wedstrijd van Feyenoord.

16.17 uur: RUSTSTAND VFL WOLFSBURG - BAYER LEVERKUSEN 2-1
Met tien man door een vroege rode kaart voor Giulio Donati staat Bayer Leverkusen met 2-1 achter. De koppositie is ver weg. Bas Dost zit nog steeds op de bank bij de thuisploeg.

16.11 uur: FEYENOORD HEEFT NOG EEN PAAR MINUTEN...
Krijgt Feyenoord loon naar werken of houdt Ajax stand? Nog een paar minuten.

16.09 uur: VAN GAAL LIJKT TE GAAN VERLIEZEN
Een strafschop van Leonardo Ulloa betekent de 5-3 voor Leicester City! Tyler Blackett krijgt in de situatie daarvoor een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Van Gaal zit zwaar in de problemen.

16.07 uur: PSV DENDERT DOOR: 4-0
De kleine Adam Maher kopt raak. Luciano Narsingh levert een puike voorzet af.

16.06 uur: VAN GAAL STAAT ACHTER
Ongelofelijk, maar waar. Louis van Gaal en Manchester United staan met 4-3 achter bij Leicester City. Jamie Vardy scoort... Er hangt Van Gaal weer een lading van kritiek boven het hoofd.

16.05 uur: PSV OP 3-0
Jeffrey Bruma kopt PSV uit een corner van Adam Maher op 3-0.

16.03 uur: SLOTOFFENSIEF
Met Mitchell Te Vrede voor Terence Kongolo en Tonny Vilhena voor Karim El Ahmadi zet Feyenoord aan voor een slotoffensief. Komt de verdiende gelijkmaker er nog?

15.58 uur: CILLESSEN REDT
Daar is weer een grote kans voor Feyenoord. Jean-Paul Boëtius kopt, Jasper Cillessen redt knap. Feyenoord zet weer aan.

15.57 uur: HENRIKSEN ZET AZ OP VOORSPRONG
Markus Henriksen zorgt voor blijdschap in Alkmaar. Een afgeslagen bal schiet hij in de bovenhoek. Gaat AZ de hectische week besluiten met een zege?

15.55 uur: MANU WEER DE REDDENDE ENGEL?
Elvis Manu betreedt het veld voor Ruben Schaken. Wordt hij net als in de play-offs om een Europa League-ticket de gevierde man bij de Rotterdammers? Bij Ajax vervangt Niki Zimling voor Nick Viergever.

15.54 uur: TIJD BEGINT TE DRINGEN VOOR FEYENOORD
Feyenoord lijkt de grip een beetje kwijt. De tijd begint te dringen en de gelijkmaker is er nog steeds niet. Tijd voor een wissel? Bij Ajax is Lerin Duarte Lucas Andersen komen vervangen.

15.50 uur: VAN GAAL IN DE PROBLEMEN
In drie minuten komt Leicester City van 1-3 terug tot 3-3. Een strafschop van David Nugent en de gelijkmaker van Esteban Cambiasso zorgen voor teleurstelling bij Louis van Gaal. Kan Manchester United veerkracht tonen?

15.48 uur: JUICHEN MET OMA
Zaterdag hadden we al de speen van Carlos Tévez, zondag wordt er in de Serie A ook apart gejuicht. AS Roma leidt dankzij goals van Mattia Destro en Alessandro Florenzi met 2-0 tegen Cagliari in eigen huis. Laatstgenoemde viert zijn goal door in de handen van zijn oma, die op de tribune zit, te vallen.
Overige ruststanden:
Genoa - Lazio 0-0
Sassuolo - Sampdoria 0-0

15.44 uur: OPLUCHTING VAN GAAL
Ander Herrera zet Manchester United bij Leicester City weer op een marge van twee: 1-3. Daarmee lijkt de tweede zege in de competitie van Louis van Gaal binnen handbereik.

LANDGENOTEN: Charlison Benschop heeft zondagmiddag in de Duitse 2. Bundesliga met twee doelpunten een grote bijdrage geleverd aan de 3-2 overwinning van Fortuna Düsseldorf op 1. FC Heidenheim. Tegelijkertijd miste Koen van der Biezen een strafschop. Desondanks won Karlsruher SC met 3-0 van 1. FC Nürnberg. Benschop en Van der Biezen maken beiden kans op promotie. Hun clubs staan respectievelijk vijfde en derde na zes speelronden.

15.42 uur: TEMPO
Hoewel Feyenoord het moordende tempo van voor rust niet helemaal kan vasthouden, wordt Ajax nog steeds naar achteren gedrukt. Maar de Rotterdammers zijn er nog steeds niet doorheen gekomen.

15.35 uur: VERMEER REDT
Kenneth Vermeer stopt de inzet van Kolbeinn Sigthórsson. De knal van de IJslander spat uiteen op de vuisten van zijn voormalige ploeggenoot.

15.30 uur: De Klassieker is zonder wissels hervat.

15.30 uur: LEVERKUSEN OP ZOEK NAAR KOPPOSITIE
De aftrap bij VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen is verricht. Bij een zege komt Leverkusen alleen aan kop in Duitsland.

LANDGENOTEN: Halil Colak heeft Kasimpasa, waar ook zijn landgenoten Ryan Babel en Ryan Donk spelen, naar de eerste competitiezege in Turkije geschoten. De ex-speler van SC Cambuur en Go Ahead Eagles kwam na 79 minuten in het veld en maakte vlak daarna meteen de 2-1 in de thuiswedstrijd tegen Karabükspor. Kasimpasa staat na drie duels tweede met vijf punten.

15.20 uur: OEFENING BAART KUNST
Ricardo van Rhijn heeft deze week, mede door afwezigheid van Lasse Schöne, geoefend op zijn vrije trappen. Meer weten? Klik hier.

15.17 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Louis van Gaal ligt nog steeds op koers om Manchester United naar de tweede zege op rij te coachen. Zijn elftal leidt bij Leicester City met 2-1. Robin van Persie maakte een van de doelpunten.
De standen:
Leicester City – Manchester United 1-2
Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion 0-0

15.17 uur: RUSTSTAND AZ – PEC ZWOLLE 0-0
Geen treffers tot dusver in Alkmaar. Zowel AZ als PEC Zwolle krijgt kansen op de openingstreffer. Namens de thuisploeg was Jeffrey Gouweleeuw dicht bij met een volley, terwijl Tomas Necid vlak daarvoor een vrije doortocht had richting het doel van AZ.

15.16 uur: RUSTSTAND PSV – SC CAMBUUR 2-0
SC Cambuur neemt in Eindhoven het initiatief, maar dat levert geen resultaat op. PSV heeft de beste kansen, een voorsprong van twee doelpunten en speelt nog maar tegen tien man. Een zege lijkt de club van trainer Phillip Cocu niet meer te kunnen ontgaan.

15.16 uur: RUSTSTAND FEYENOORD – AJAX 0-1
Ajax is vooralsnog uiterst efficiënt in De Kuip en leidt met 0-1 dankzij een vrije trap van Ricardo van Rhijn. De Klassieker speelde zich een groot deel van het eerste bedrijf af op de helft van de Amsterdammers, die van geluk mochten spreken dat ze geen tegengoal kregen. In de openingsfase raakten de Rotterdammers in korte tijd liefst drie keer de lat, vlak voor rust miste Colin Kazim-Richards een uitgelezen kans op de 1-1.

15.14 uur: LEVENSGROTE KANS KAZIM-RICHARDS
Als je dat soort kansen niet maakt... Colin Kazim-Richards speelt zichzelf goed vrij, maar tikt in vogelvrije positie vanaf vier meter naast... Wat een kans!

15.10 uur: CAMBUUR MET TIEN MAN
Lucas Bijker krijgt voor het vasthouden van Luuk de Jong zijn tweede gele kaart. PSV zit op rozen met een 2-0 voorsprong tegen tien man...

15.05 uur: BLUNDER NIENHUIS: PSV OP 2-0
Die hadden we vandaag nog niet gehad... Bij een mislukte voorzet wil Leonard Nienhuis naar achteren lopen, maar hij struikelt. De inzet van Jetro Willems valt daarom in het Cambuur-doel. Wat een schlemielige, en vooral pijnlijke, blunder van de Cambuur-doelman. Al krijgt hij er in Eindhoven wel de lachers mee op zijn hand.

LANDGENOTEN: Mario Blilate heeft zondagmiddag zijn tweede competitiedoelpunt in dienst van Dundee United gemaakt. Op bezoek bij stadgenoot Dundee FC opende de 23-jarige spits na 25 minuten de score uit een strafschop. De ploeg van de van Sparta Rotterdam overgekomen aanvaller won uiteindelijk met 4-1 en gaat na zeven duels aan kop in het Schotse Premiership.

15.00 uur: SERIE A
Ook in de Serie A rolt de bal. Bij Genoa-Lazio starten Stefan de Vrij en Edson Braafheid in de basis. Dat geldt niet voor Urby Emanuelson, hij begint bij AS Roma tegen Cagliari op de bank.

14.55 uur: KANS EL GHAZI
Daar meldt Ajax zich weer. Anwar El Ghazi knalt de bal op de vuisten van Kenneth Vermeer.

14.50 uur: PSV OP VOORSPRONG
Na een vrije trap van Adam Maher kopt Luuk de Jong PSV op voorsprong: 1-0. Nu moet SC Cambuur, dat goed begon, reageren.

14.47 uur: 1-2 BIJ UNITED
Het is met recht Super Sunday. De goals vliegen ons om de oren. Leonardo Ulloa kopt Leicester weer een beetje dichter bij Manchester United: 1-2. Van Gaal kan toch niét achterover leunen.

14.45 uur: VAN GAAL OP ROZEN
Daar is het al 0-2! Angel di María stift na een combinatie met Wayne Rooney raak. Louis van Gaal ziet zijn superkwartet direct toeslaan. De Nederlander lijkt achterover te kunnen gaan leunen: 0-2.

14.43 uur: RICHARDS NET NAAST
Het is haast niet bij te houden! Colin Kazim-Richards schiet listig in. Jasper Cillessen ziet de bal net aan de goede kant van de paal verdwijnen. Althans voor de Amsterdammers.

14.42 uur: GOAL VAN PERSIE
Robin van Persie opent de score op bezoek bij Leicester City. Op aangeven van Radamel Falcao kopt hij binnen. Het is zijn eerste competitiegoal van dit seizoen. Een beetje geluk zit er overigens wel bij.

14.41 uur: WAT IS DIT?!?!?!?
Feyenoord raakt voor de derde keer de lat. Dit keer kopt Sven van Beek de bal tegen het aluminium. Het zit de Rotterdammers niet mee en Ajax des te meer!

14.37 uur: EVEN BIJKOMEN
Het tempo is moordend en de start geweldig. Jasper Cillessen neemt de tijd voor een uittrap. Voor het eerst kunnen de spelers even uitpuffen.

14.34 uur: GOAL AJAX
Wat een schitterende goal. Ricardo van Rhijn verslaat zijn voormalige ploeggenoot Kenneth Vermeer met een schitterende vrije trap. Ajax ontsnapt twee keer, maar staat wel op voorsprong. Feyenoord baalt...

14.33 uur: WEER DE LAT!!
Na een slechte uittrap komt de bal uiteindelijk bij Ruben Schaken terecht. Hij kopt de bal tegen de lat. Er is welgeteld drie minuten gespeeld en Feyenoord raakt al twee keer de lat.

14.31 uur: BIJNA 1-0
Daar is het al bijna 1-0. Jordy Clasie raakt met zijn inzet de lat! Dat moet het Legioen vertrouwen bieden.

14.30 uur: AFTRAP FEYENOORD – AJAX
De Klassieker is begonnen! 58 keer eerder werd deze kraker gespeeld in de Eredivisie. Achttien keer wonnen de Rotterdammers, twintigmaal waren de Amsterdammers de sterkste. Welke club trekt vandaag aan het langste eind? Hieronder nogmaals de opstellingen.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Zimling, Serero; El Ghazi, Sigthórsson en Andersen.
Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, El Ahmadi, Toornstra; Schaken, Kazim-Richards, Boëtius.

14.30 uur: AFTRAP AZ – PEC ZWOLLE
De bal rolt ook in Alkmaar. Hoe pakken de Alkmaarders het op na de hectische week waarin Marco van Basten een stapje terugdeed en zijn beoogde opvolger Alex Pastoor vertrok. AZ ontvangt PEC Zwolle, samen met PSV aan kop in de Eredivisie.

14.30 uur: AFTRAP PSV – SC CAMBUUR
Ook de aftrap in Eindhoven is verricht. Was de nederlaag van PSV op bezoek bij PEC Zwolle een incident of gaat de verrassende nummer drie uit Leeuwarden voor een stunt zorgen? De koppositie lonkt zelfs voor de Leeuwarders. PSV staat overigens stil bij de bevrijding van zeven decennia geleden. Zojuist zijn er drie parachutisten geland in het Philips Stadion als eerbetoon.

14.30 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Manchester United, met sterspelers Radamel Falcao, Wayne Rooney en Robin van Persie in de basis, hoopt de ruime 4-0 overwinning van vorige week tegen Queens Park Rangers door te trekken.
De wedstrijden:
Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion
Leicester City – Manchester United

14.29 uur: UITLEG RUTTEN
Op de valreep ook nog even de uitleg van Fred Rutten bij zijn verrassende basiself. 'Ik heb vandaag niks tegen Joris gezegd, ik heb een tactische keuze gemaakt', vertelde Feyenoord-coach hij tegen FOX Sports over de opstelling, waarin Joris Mathijsen ontbreekt. 'Wij willen verder van de goal af spelen en met Terence (Kongolo, red.) en Miquel (Nelom, red.) heb ik dan meer snelheid om eventueel nog wat te repareren.'

Colin Kazim-Richards is volgens Rutten inmiddels prima in staat de wedstrijd vol te maken. 'Zoals hij denkt dat hij kan spelen, kan hij dat nog niet volhouden. Maar in zo'n atmosfeer moet je een beetje pijn lijden, dan kan-ie echt wel negentig minuten spelen. Hij is meer balvast dan Mitchell Te Vrede, dat is wel zo prettig.'

Rutten heeft vertrouwen in een goed resultaat. 'Dat is gebaseerd op de kwaliteiten van mijn spelers. Alleen wil ik graag wat langer de bal hebben in wedstrijden, maar met de spelers die nu op het veld staan moet dat lukken.' Over de druk die op De Klassieker staat, maakt Rutten zich niet druk. 'Dat hoort bij deze club, ik zou het ook heel erg vreemd vinden als dat niet zo was. Ik wil dat wij het initiatief gaan pakken.'

14.28 uur: DE KUIP ZINDERT
Onder begeleiding van het vooraf aangekondigde vuurwerk komen de ploegen van Ajax en Feyenoord het veld op! De spanning stijgt...

14.20 uur: EINSTAND HERACLES ALMELO-FC TWENTE 1-4
Over en uit! Heracles kan geen vuist meer maken en verliest afgetekend. Twente is nog ongeslagen, Heracles zonder punten.

14.01 uur: TWENTE BESLIST DERBY
Over en uit. Youness Mokhtar kan opstomen en koeltjes de 1-4 binnen schieten. Het is dus wel duidelijk. Heracles Almelo staat ook na de derby op nul punten.

13.50 uur: UITLEG DE BOER
'Ik ben een trainer die spelers veel vertrouwen geeft. Nicolai heeft speciale kwaliteiten, vooral aanvallend gezien. Natuurlijk brengt dat een risico met zich mee, maar het gaat erom dat hij beseft waar het om gaat. Hij kan ook nog meedogenlozer worden', aldus Ajax-trainer Frank de Boer over linksback Nicolai Boilesen, die in De Klassieker bij Feyenoord ondanks de kritiek na het duel met PSG (1-1) als linksback mag starten.

'Voor Nick Viergever is het lastig. Hij heeft het goed gedaan op het middenveld, maar ik hoop dat Zimling datgene kan brengen wat we net een beetje misten', besluit De Boer bij FOX Sports over zijn basiself, waarin Viergever ontbreekt. 'Dit is een fantastisch affiche, een fantastisch veld, een fantastische sfeer en een stadion vol haat. Een heel mooie ambiance. Al hadden we liever uitsupporters erbij gehad', kijkt de Ajax-coach uit naar de aftrap. Nog veertig minuten...

13.35 uur: VAN GAAL GUNT FALCAO BASISDEBUUT
Manchester United-manager Louis van Gaal gunt Radamel Falcao zijn basisdebuut. Dat gaat ten koste van Juan Mata. Wayne Rooney zal een plekje zakken. Ook Robin van Persie en Daley Blind starten op bezoek bij Leicester City in de basis. Aftrap 14.30 uur.
De basiself van Man Utd:
De Gea; Rafael, Evans, Blackett, Rojo; Blind, Herrera, Di María; Rooney; Van Persie, Falcao.

13.29 uur: OPSTELLINGEN PSV EN CAMBUUR
En daar zijn ook de startformaties vanuit Eindhoven. Dit keer kiest PSV-trainer Phillip Cocu voor Florian Jozefzoon in de basis. Dat gaat ten koste van Jürgen Locadia.
De opstellingen:
PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Hendrix, Maher; Narsingh, De Jong en Jozefzoon.
SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Bijker, Andriaskevicius; Bakker, El Makrini, Rusnák; Ogbeche, Hemmen, De Ridder.

13.19 uur: DAAR IS OOK DE OPSTELLING VAN FEYENOORD
Ook de basiself van Feyenoord is bekend. Trainer Fred Rutten heeft Joris Mathijsen buiten de basis gehouden. Ook Elvis Manu, Mitchell Te Vrede en Tonny Vilhena zitten op de bank. Terence Kongolo is in de as de vervanger van Mathijsen en Miquel Nelom start op links. Voorin maakt Colin Kazim-Richards zijn basisdebuut. Dat gaat weer ten koste van Te Vrede. Jean-Paul Boëtius krijgt als linksbuiten de voorkeur. Uiteraard keept voormalig Ajacied Kenneth Vermeer.
De opstelling:
Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, El Ahmadi, Toornstra; Schaken, Kazim-Richards, Boëtius.

13.18 uur: AJAX MET ZIMLING EN EL GHAZI
Niki Zimling heeft met zijn goede invalbeurt tegen Paris Saint-Germain een basisplaats afgedwongen in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Ook Anwar El Ghazi start. Hij is de vervanger van Lasse Schöne, die last heeft van een liesblessure. De Klassieker nadert...
De opstelling:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Zimling, Serero; El Ghazi, Sigthórsson en Andersen.

13.17 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO-FC TWENTE 1-3
Luc, Luc, Luc klinkt het vanuit het uitvak. Heeft Twente door twee goals in twee minuten de drie punten binnen? Heracles zal in ieder geval twee goals moeten goedmaken om in de derby minimaal het eerste punt van het seizoen af te dwingen. En de middag begon zo mooi voor de Heraclieden.

13.14 uur: TWENTE SLAAT DIRECT WEER TOE
Wat geeft Heracles het weg! Hakim Ziyech schiet de bal droog in de lange hoek: 3-1. Ziyech werd bediend door Kamohelo Mokotjo, nadat scheidsrechter Serdar Gözübüyük goed voordeel geeft. Heracles is de kluts kwijt.

13.13 uur: TWEEDE GOAL CASTAIGNOS
Luc Castaignos krijgt geregeld kritiek, maar is zondag in vorm. Op aangeven van Jesús Corona knikt de spits fraai raak. Twente heeft in de derby de achterstand omgedraaid in een 2-1 voorsprong.

13.05 uur: OPSTELLING AZ
Bij AZ ging het afgelopen week nauwelijks over voetbal. En toch wacht om 14.30 uur het duel met PEC Zwolle. Interim-trainer Dennis Haar heeft samen met zijn assistent Marco van Basten de volgende elf spelers verteld dat ze gaan spelen. Bij AZ is opvallend dat Wesley Hoedt de voorkeur krijgt boven Jan Wuytens. Ook de opstelling van PEC is er al:
AZ: Rochet; Luckassen, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Henriksen, Gudelj, Ortiz, Haye; Rosheuvel, Tankovic.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Rienstra, Drost, Lam; Saymak, Necid, Thomas.

12.59 uur: KANS
Ousmane Tannane is dicht bij een nieuwe voorsprong. De Heracles-aanvaller schiet de bal over het Twente-doel.

12.54 uur: HET IS ALWEER 1-1
Luc Castaignos zorgt voor evenwicht in de derby. Na een steekbal van Hakim Ziyech kan Bart Schenkeveld alleen met een ultieme sliding de bal weghouden bij Kyle Ebecilio, maar tikt zo de bal wel op ongelukkige wijze voor de voeten van Luc Castaignos. Die schuift zijn derde goal van dit Eredivisie-seizoen binnen. Dit keer is Twente dus wel alert.

12.46 uur: TWENTE DRINGT AAN, HERACLES SCOORT
Heracles komt op voorsprong. Wout Weghorst maakte vorige week zijn eerste goal in de Amsterdam Arena en staat nu aan het einde van een snelle aanval. Hij schuift binnen: 1-0 voor Heracles. Tot de goal had Twente een overwicht, maar voorkwam Heracles tot drie keer tot op het laatste moment dat de bezoekers een grote kans kregen.

12.30 uur: BAL ROLT IN ALMELO
We zijn begonnen. Heracles en FC Twente zijn gestart aan de derby van het oosten.

De Ajax-bus arriveert in Rotterdam.
De Ajax-bus arriveert in Rotterdam.

11.35 uur: SUPER SUNDAY VAN START
Een Eredivisie-zondag vol krakers staat op het punt van beginnen. Waar om 14.30 uur de duels PSV-SC Cambuur (om de koppositie), AZ-PEC Zwolle en De Klassieker Feyenoord-Ajax op het programma staan, is het om 12.30 uur eerst nog de beurt aan Heracles Almelo en FC Twente, bij wie Ryo Miyaichi in de basis start. De volgende 22 spelers gaan het doen in de derby in Almelo, waar hekkensluiter Heracles onder leiding van trainer John Stegeman op zoek gaat naar de eerste punten. Om 16.45 uur wordt ook nog het duel FC Utrecht-FC Groningen afgewerkt.
De opstellingen:
FC Twente: Marsman; Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Ebecilio, Mokotjo, Ziyech; Corona, Castaignos, Miyaichi.
Heracles Almelo:Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Engberink; Bruns, Pelupessy, Fledderus; Tannane, Weghorst, Linssen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.