VI Discussie: welke verdediger moet plaatsmaken voor De Ligt?

Reacties

Na de succesvolle EK-start tegen Oekraïne treedt Nederland donderdag aan tegen Oostenrijk, maar voor welke basisformatie moet bondscoach Frank de Boer kiezen? En wie moet er plaatsmaken voor Matthijs de Ligt? 

VI Discussie: welke verdediger moet plaatsmaken voor De Ligt?
© Pro Shots
Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Oostenrijk?
  • 76% Winst Nederland (3.009 stemmen)
  • 18% Gelijkspel (720 stemmen)
  • 6% Winst Oostenrijk (239 stemmen)

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van Oranje op het EK verraste De Boer met een basisplaats voor Patrick van Aanholt, terwijl Owen Wijndal de hele voorbereiding de voorkeur had gekregen op de linkerflank. Verder hield hij vast aan dezelfde spelers als tijdens de laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Georgië. Matthijs de Ligt ontbrak vanwege een liesblessure nog bij Nederland.

De Boer deed er woensdag in ieder geval niet geheimzinnig over: De Ligt krijgt gewoon een basisplaats tegen de Oostenrijkers. Moet dat ten koste gaan van de basisplaats voor Jurriën Timber? Of zal een andere speler moeten wijken voor de verdediger van Juventus? De kans dat De Boer zijn 5-3-2-formatie inruilt voor een ander systeem lijkt nihil, na de succesvolle start van het EK.

Welke elf moeten er donderdagavond om 21.00 uur aan de aftrap staan in de Johan Cruijff Arena? Stap in de schoenen van de Oranje-keuzeheer en stel het winnende elftal samen. Laat in de comments weten met welke elf jullie zouden starten, en waarom. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.