VI Discussie: moet de troostfinale op een WK geschrapt worden?

Reacties

De UEFA maakte in de jaren tachtig al een einde aan de troostfinale op een EK, maar op het WK wordt nog altijd gespeeld om het brons. Zaterdag staan Kroatië en Marokko tegenover elkaar. Er staat een medaille op het spel, maar zitten de landen wel op deze wedstrijd te wachten?

VI Discussie: moet de troostfinale op een WK geschrapt worden?
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
2 - 1
Marokko
Marokko

Walid Regragui, de bondscoach van Marokko, was op zijn persconferentie van vrijdag in ieder geval duidelijk. 'Ik zal niet ontkennen dat ik me wel een beetje stoor aan het spelen van deze wedstrijd', zei hij. 'Het is een beetje idioot, twee landen die opnieuw moeten spelen na zo'n teleurstelling. We proberen zo positief mogelijk te blijven, maar dat is niet makkelijk.'

Regragui beseft wel degelijk dat er iets op het spel staat in de troostfinale, maar de bittere nasmaak van de uitschakeling overheerst. Dat is bij Kroatië zonder meer hetzelfde. Spelers benadrukken in voorbeschouwingen dat zij graag een medaille mee naar huis willen nemen, maar de vraag is of zij nou echt veel waarde hechten aan de bronzen plak.

We zijn benieuwd naar de mening van de VI-lezer. Moet de troostfinale afgeschaft worden of moet deze traditie in stand gehouden worden? Breng je stem uit in de poll en discussieer mee in de comments.

Poll (gesloten) De troostfinale moet afgeschaft worden
  • 63% Ja (778 stemmen)
  • 37% Nee (459 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.