Verzetten Afrika Cup slecht nieuws voor de clubs

Reacties

Het toernooi om de Afrika Cup kreeg al een nieuw gastland en nu ook een nieuwe startdatum. Het Afrikaans kampioenschap is namelijk met een week uitgesteld vanwege de ramadan.

Verzetten Afrika Cup slecht nieuws voor de clubs

De CAF, de Afrikaanse UEFA, heeft bevestigd dat de strijd om de Afrika Cup begint op 21 juni. De finale in gastland Egypte, dat de organisatie overnam van Kameroen, staat gepland op 19 juli. Aanvankelijk zou het toernooi duren van 15 juni tot 13 juli.

Op verzoek van Marokko, Tunesië en Algerije is het toernooi om de Afrika Cup met een week uitgesteld, zodat de spelers van die landen even kunnen bijkomen na de ramadan, die duurt van zondag 5 mei tot dinsdag 4 juni. Het is dit jaar voor het eerst dat het toernooi om de Afrika Cup wordt gehouden in de zomer, waardoor clubs niet langer halverwege het seizoen hun spelers moeten afstaan.

Door het verzetten van het toernooi zullen de Afrikaanse spelers toch weer langer dan verwacht afwezig zijn bij hun club. Zeker de spelers van de landen die ver komen in het toernooi zullen een groot deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen met hun club missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.