Afrika Cup-soap ten einde: Egypte nieuw gastland

Reacties

De soap rondom de Afrika Cup van komende zomer is ten einde: Egypte gaat het eindtoernooi organiseren. Het land neemt daarmee het stokje over van Kameroen en troeft Zuid-Afrika af.

Afrika Cup-soap ten einde: Egypte nieuw gastland

Aanvankelijk was het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert aangewezen als gastland, maar eind november nam de Afrikaanse bond een rigoureus besluit. Omdat het land niet genoeg voorbereid zou zijn, werd de status van organisator van de komende editie afgepakt van Kameroen.

Afrikaanse landen hadden vervolgens tot en met 31 december de kans om zich te melden als kandidaat-organisator. Marokko werd al genoemd als reële optie, maar de strijd ging uiteindelijk tussen Zuid-Afrika en Egypte. De beslissing stond eigenlijk gepland voor woensdag, maar werd plotseling 24 uur naar voren gehaald. Na een stemming (zestien voor, één tegen) is Egypte als winnaar uit de bus gekomen.

Overigens is er voor Seedorf en Kluivert nu nog wat werk aan de winkel. Kameroen deed als gastland aanvankelijk voor spek en bonen mee aan de kwalificatiereeks, maar is nu nog niet helemaal zeker van deelname aan het eindtoernooi. De Ontembare Leeuwen staan nu tweede, met drie punten meer dan de Comoren. In een rechtstreeks duel in maart moet Kameroen die tweede plek vast zien te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.