Vertessen kan Union bij debuut niet aan stunt helpen in Leipzig

Reacties

Het Bundesliga-debuut van Yorbe Vertessen, die na veel getouwtrek toch van PSV overstapte naar Union Berlin, is zondagmiddag geen succes geworden. De Belg verloor met zijn nieuwe collega's met 2-0 van het RB Leipzig van Xavi Simons.

Vertessen kan Union bij debuut niet aan stunt helpen in Leipzig
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
Union Berlin
Union Berlin

Union gokte in het begin ook op de woeste versnelling die hun rossige aanwinst in de benen heeft, maar voor dat een keer écht dreigend werd was het een andere Belg die toesloeg. Loïs Openda stond op de juiste plek om een vrije trap van Simons na wat flipperkastvoetbal binnen te schieten. Union groeide in de wedstrijd, maar kon geen aanspraak maken op een gelijkmaker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Meteen na rust werd het 2-0. Benjamin Sesko kopte raak en gooide de wedstrijd in een Vorentscheidung. De definitieve beslissing leek ook te vallen, maar Sesko's tweede goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vertessen was bedrijvig tot zijn wissel een kwartier voor tijd, maar gevaarlijk kon hij niet worden. Een rode kaart voor Union-verdediger Christopher Trimmel maakte de te beklimmen berg voor de Berlijners nog een stuk hoger.

Uiteindelijk borg de ploeg verslagen de ladder op en aanvaardde het zijn lot: puntloos terug naar de hoofdstad. Union blijft zodoende in de gevarenzone. Volgende week wacht een belangrijke inhaalwedstrijd bij FSV Mainz 05 op de woensdagavond, en drie dagen later komt VfL Wolfsburg naar Berlijn. Leipzig staat vlak bij de Champions League-plekken en gaat zaterdag op bezoek bij FC Augsburg.

Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer Y. Vertessen
Meer over Y. Vertessen
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.