Verschrikkelijke week voor Real Madrid krijgt passend slotstuk

Real Madrid gaat met een vreselijk gevoel de interlandperiode in. De ploeg van Carlo Ancelotti stond dinsdag nog voor schut tegen FC Sheriff (1-2 nederlaag) en zondag ging het voor het eerst in dit seizoen mis in La Liga. Laagvlieger Espanyol wist de lijstaanvoerder te verslaan.

Espanyol
Espanyol
2 - 1
Real Madrid
Real Madrid

De teleurstellingen stapelen zich op voor Real, dat in de eerste weken van dit seizoen juist nog zo goed op dreef was. Vorige week werd in het eigen Estadio Santiago Bernabéu al gelijkgespeeld tegen Villarreal (0-0), waarbij de gasten recht hadden gehad op meer, en hierna volgde dus de historische miskleun tegen Sheriff. De nederlaag van zondag bij Espanyol stond zo dus niet op zichzelf.

Rául De Tomás zette de thuisploeg na ruim een kwartier op voorsprong. De aanvaller kwam bij een scherpe voorzet van Adrian Embarba goed voor zijn man en tikte de 1-0 binnen. Real moest in de achtervolging, maar kwam in het restant van de eerste helft niet tot veel noemenswaardige kansen. Een schot van Karim Benzema kon zonder al teveel moeite gepakt worden door Diego López.

Tweede helft
Real probeerde de druk na rust op te voeren en zes minuten in de tweede helft kreeg Éder Militão een grote kans op de gelijkmaker, toen hij uit een hoekschop maar net naast kopte. De 2-0 van Aleix Vidal maakte die gemiste mogelijkheid nog vervelender voor Real. Vidal (ex-Barcelona) stoomde op, tikte de bal door de benen van Nacho en liet Thibaut Courtois kansloos.

Niet lang na deze treffer had Sergi Darder de derde Espanyol-goal moeten maken. Hij ging alleen op Courtois af, maar schoof de bal naast. De eerste aansluitingstreffer van Benzema ging niet door omdat aangever Luka Jovic buitenspel stond: even later deed de spits het helemaal zelf en werd het toch weer spannend (2-1). Omdat hierna een kopbal van Benzema net naast ging en de vlag omhoog ging toen de spits weer raak schoot, leed Real de tweede verrassende nederlaag van deze week.

Door de verliespartij in Barcelona heeft Real zijn koppositie in La Liga op het spel gezet. Real Sociedad, dat om 18.30 uur tegen Getafe speelt, kan de ploeg van Carlo Ancelotti later deze zondag passeren. Ook Sevilla heeft minder verliespunten: de Andalusiërs hebben nog twee duels minder gespeeld dan Real en nemen het om 21.00 uur op tegen Granada.