Verraste Xavi hult zich richting El Clásico in nevelen over Frenkie de Jong

Reacties

Barcelona-trainer Xavi Hernández laat zich richting El Clásico niet in de kaarten kijken wat betreft een mogelijke rentree van onder anderen Frenkie de Jong en Robert Lewandowski. De coach ziet voor de komende topper tegen Real Madrid geen uitgesproken favoriet.

Verraste Xavi hult zich richting El Clásico in nevelen over Frenkie de Jong
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

De Jong en Lewandowski verschenen vrijdagochtend net als Pedri, Raphinha en Jules Koundé enigszins verrassend op het trainingsveld. Het vijftal stond de afgelopen tijd aan de kant bij Barcelona en zij waren in eerste instantie grote twijfelgevallen voor de komende ontmoeting met Real.

Xavi wilde Real Madrid op een persconferentie niets wijzer maken over de situatie van het vijftal. 'Ik was ook verrast dat ze erbij konden zijn. Ze voelen zich goed, maar we moeten afwachten hoe ze er morgen voor staan en of ze tot de wedstrijdselectie behoren', aldus de trainer van Barcelona.

'We gaan in ieder geval niets forceren met die spelers. Ze moeten ook echt 100 procent fit zijn om in actie te kunnen komen', zei Xavi. De Jong staat sinds eind vorige maand buitenspel met een enkelblessure. Hij miste daardoor de afgelopen interlandperiode en is vrijdag niet opgenomen in de nieuwe voorselectie van Oranje.

Real-uitblinkers
Xavi ziet geen favoriet voor het duel in Estadio Olímpic. 'Het wordt weer 50-50. El Clásico is eigenlijk altijd onvoorspelbaar. Voor ons wordt het cruciaal om goed op Rodrygo en Vinícius Júnior te letten. Zij vinden elkaar heel makkelijk. João Cancelo zal zich gaan ontfermen over Vinícius.'

De trainer van Barça kreeg ook een vraag over wat hij verwacht van 'de mannen in vorm' bij Barcelona en Real: João Félix en Jude Bellingham. 'Beide spelers zijn op dit moment heel bepalend voor hun teams en zullen dat morgen ongetwijfeld ook zijn. Voor ons is het te hopen dat João dat morgen meer zal zijn voor ons dan Bellingham voor Real', besluit Xavi, die met Barcelona een punt achter koploper Real en nummer twee Girona staat.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
36
29
6
1
83-22
+61
93
2
Barcelona
36
24
7
5
74-43
+31
79
3
Girona
36
23
6
7
75-45
+30
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67-39
+28
73
5
Athletic de Bilbao
36
17
11
8
58-37
+21
62
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.