Koeman neemt Bijlow en Schouten op in voorselectie Oranje

Reacties

De KNVB heeft vrijdag de voorselectie voor de resterende EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Justin Bijlow (Feyenoord) en Jerdy Schouten (PSV) keren terug.

Koeman neemt Bijlow en Schouten op in voorselectie Oranje
© Pro Shots

Schouten wordt beloond voor zijn sterke start van het seizoen bij PSV. De middenvelder keerde afgelopen zomer terug in de Eredivisie en speelt een bepalende rol in Eindhoven. Ook Bijlow is er weer bij. De 25-jarige doelman maakte onlangs zijn rentree na een polsblessure en stond zowel in de Eredivisie als de Champions League weer onder de lat. 

De definitieve selectie kan volgens Koeman spelers bevatten die niet zijn opgenomen in de voorselectie. Een aantal spelers die niet op de lijst staan herstellen op dit moment van blessures en blijven in beeld. 'We hebben ervoor gekozen alleen spelers op deze voorlopige lijst te zetten die honderd procent fit zijn', aldus de bondscoach. 'Het kan dus gebeuren dat we dan alsnog kunnen kiezen voor jongens die niet op deze lijst staan.'

Koeman maakt vrijdag 10 november zijn definitieve selectie bekend. Nederland komt drie dagen later samen en speelt 18 november thuis tegen Ierland. Op 21 november staat de afsluitende uitwedstrijd tegen Gibraltar op het programma. Dat duel wordt gespeeld in Estádio Algarve in Portugal.

VOORSELECTIE ORANJE

Doelmannen: Mark Flekken, Justin Bijlow, Nick Olij, Bart Verbruggen.
Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Micky van de Ven, Stefan de Vrij, Ian Maatsen, Matthijs de Ligt.
Middenvelders: Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Joey Veerman, Mats Wieffer, Jerdy Schouten.
Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Donyell Malen, Xavi Simons, Wout Weghorst, Calvin Stengs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.