Waarom het debuut van Bellingham in El Clásico niet te zien is in Engeland

Reacties

Woonachtig in het Verenigd Koninkrijk en van plan om zaterdag de verrichtingen van Jude Bellingham in El Clásico te volgen? Dan heb je dikke pech. De Spaanse topper tussen Barcelona en Real Madrid wordt namelijk niet live uitgezonden.

Waarom het debuut van Bellingham in El Clásico niet te zien is in Engeland
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hoe zit dat? El Clásico wordt zaterdag om 16.15 uur afgetrapt. Dat is een kwartier na het gros van de Britse voetbalduels. Om het bezoekersaantal in de stadions te bevorderen, is in de jaren zestig een wet ingesteld. Die verbiedt het Britse televisiezenders om tussen 15.45 uur en 18.15 uur live voetbalwedstrijden uit te zenden.

Inderdaad, in dat tijdslot neemt Barcelona het thuis op tegen Real Madrid gespeeld. Dat betekent dat Britse voetbalfans het officiële debuut van Bellingham in El Clásico aan zich voorbij moeten laten gaan. Pijnlijk, want de middenvelder is in eigen land immens populair. Wie hoopt dat de wet wordt veranderd, komt bedrogen uit. Die is namelijk nog tot 2029 van kracht.

Teleurstelling
Keegan Pierce, de directeur van La Liga in Groot-Brittannië en Ierland, is teleurgesteld dat El Clásico niet in zijn gebied te zien is. Niet op de laatste plaats omdat Bellingham een geweldige entree beleeft bij Real Madrid. 'Hoewel wij de maatregelen om de opkomst in Britse stadions te bevorderen volledig steunen, zijn wij van mening dat de black-out beperkt moet blijven tot de nationale voetbaltelevisie en niet tot wedstrijden in het buitenland', zei Pierce in gesprek met The Sun.

Overigens is het nog geen uitgemaakte zaak dat Bellingham van de partij is. De Engelsman viel dinsdag uit tegen SC Braga en kampt met spierproblemen. Bellingham sloeg de groepstraining donderdag over, maar de kans is groot dat hij zaterdag tegen Barcelona 'gewoon' aan de aftrap verschijnt. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.