Verrassing in België: Club Brugge staat in de verkoop

Reacties

Club Brugge staat in de verkoop, zo melden Belgische media. De aandeelhouders zijn bereid om de club volledig of gedeeltelijk van de hand te doen. Investeerders uit binnen- en buitenland hebben daarover bericht gehad van Club Brugge.

Verrassing in België: Club Brugge staat in de verkoop
© Pro Shots

Club Brugge is grotendeels in handen van Bart Verhaeghe (foto), CEO Vincent Mannaert, Jan Boone (CEO van bakkerij Lotus) en Peter Vanhecke (CEO van investeringsmaatschappij Castel Capitel), die gezamenlijk 71,89 procent van de aandelen in bezit hebben. 23,26 procent van de aandelen zijn van het Amerikaanse investeringsfonds Orkila Capital. Die kreeg het bedrijf een paar maanden nadat Club Brugge de Belgische beurs op wilde, maar zich terugtrok wegens te weinig interesse. Verhaeghe (58) trad in 2011 aan als voorzitter, een jaar later werd hij eigenaar. Daarna won Club Brugge vijf landstitels, eenmaal de Beker van België en werd dit seizoen de knock-outfase van de Champions League bereikt.

Club Brugge is verwikkeld in een lastig stadiondossier, waarvan de kosten steeds hoger uit lijken te vallen, maar waarom de club in de verkoop staat, is ook voor Belgische media niet helemaal duidelijk. 'De voetbalwereld is snel in verandering', aldus de club in een verklaring. 'Bij Club bereiden we ons al jaren voor op de toekomst en bekijken we alle mogelijke opportuniteiten die ons Belgisch marktleiderschap duurzaam kunnen versterken en de toekomst van de club verzekeren. De veranderingen in de Europese competities en de voorbereiding van de bouw van ons nieuw stadion versterken die ambitie.'

'Er is een algemeen bekende grote interesse in Europese football assets met betrekking tot clubs, competities en mediarechten, en Club is daarin een interessante partij. Het getuigt van goed bestuur om je voor te bereiden op de toekomst en dat is exact wat we nu aan het doen zijn. Samen met Raine Group bekijken we strategisch wat de beste opportuniteiten in de markt zijn. Voorlopig is er nog niets concreet.'

In de verklaring zegt Club Brugge alle mogelijkheden te willen onderzoeken om de positie in de markt te verbeteren, maar in de verklaring van topbankier Raine Group, dat de verkoop in goede banen moet zien te leiden, staat juist dat de eigenaren een nieuwe uitdaging 'away from football' zoeken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.