Zoveelste tegenslag in stadiondossier Club Brugge

Reacties

Club Brugge heeft opnieuw een tegenslag te verwerken gekregen in de zoektocht naar een nieuw stadion. De omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuw stadion op de locatie van het huidige Jan Breydelstadion is vernietigd.

Zoveelste tegenslag in stadiondossier Club Brugge
© Pro Shots

De Raad van Vergunningsbetwistingen is in actie gekomen na klachten van buurtbewoners. Het pijnpunt: parkeerplaatsen. De plekken om auto's te stallen worden niet volledig op het stadionterrein ingericht, en derhalve is de vergunning nu ingetrokken. Dat is een lelijke streep door de rekening van de Belgische landskampioen, die had gehoopt om dit kalenderjaar al te kunnen beginnen met de bouw. Dat lijkt voorlopig uitgesloten.

Een nieuw stadion is een kwestie van bittere noodzaak. Het Jan Breydelstadion, dat Club deelt met stadgenoot Cercle Brugge, is er zeer slecht aan toe. Volgens Franky Demon, wethouder voor Ruimtelijke Ordening in Brugge, is het zelfs in zo'n erbarmelijke staat dat het onderkomen binnen enkele jaren niet meer zal worden goedgekeurd voor Europees voetbal. Zo citeert Het Laatste Nieuws Demon.

Club is al ruim vijftien jaar op zoek naar een nieuw stadion. In die tijd zijn er drie locaties voorgesteld, maar om verschillende redenen moest daar steeds een streep door. Uiteindelijk viel de keuze op een volledig nieuw onderkomen op de plek waar nu al gespeeld wordt, maar ook in die kabel zit nu dus een stevige kink.

Via deze tweet kunt u op de website van Club Brugge een impressie krijgen van hoe het nieuwe stadion eruit had moeten zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.