Veroordeelde Maguire heeft de steun van Solskjaer

Reacties

Harry Maguire blijft de aanvoerder van Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer ziet de veroordeling van zijn verdediger niet als een reden om in te grijpen en heeft zijn steun uitgesproken.

Veroordeelde Maguire heeft de steun van Solskjaer
© Pro Shots

De 27-jarige Maguire raakte tijdens zijn zomervakantie betrokken bij een vechtpartij op het Griekse eiland Mykonos. Hij werd opgepakt, waarna de Griekse rechtbank oordeelde dat hij schuldig is aan zware mishandeling, poging tot omkoping, geweld tegen politieagenten én belediging van ambtenaren in functie. Dat betekent echter niet dat Maguire de cel in moet. De celstraf van 21 maanden en 10 dagen werd omgezet in een voorwaardelijke straf.

Bij terugkomst in Engeland ging Maguire in gesprek met United-manager Solskjaer en het bestuur. Na dit onderhoud heeft de leiding geen reden gezien om de mandekker zijn band af te nemen. 'Hij zal onze aanvoerder zijn', zegt Solskjaer op de website van United over Maguire. 'Voor mij is hij een topmens en hij is altijd een positieve jongen geweest, met de juiste normen en waarden. Ik hoop dat we hem dit seizoen weer op zijn best zullen zien.'

Maguire maakte vorig jaar voor bijna 88 miljoen euro de overstap van Leicester City naar United en speelt daar zo'n beetje alles. De duurste verdediger aller tijden is de man met de meeste speelminuten in het afgelopen seizoen. Voor United begint het nieuwe voetbaljaar in de Premier League pas volgende week zaterdag, met de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace.

Manchester United
Manchester United
1 - 3
Crystal Palace
Crystal Palace
Voorspelling Premier League: 'Liverpool gaat de titel niet prolongeren'
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer H. Maguire
Meer over H. Maguire
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.