'Vermomde Gascoigne' Ings solliciteert naar EK-ticket

Reacties

Verlost van al het blessureleed laat Danny Ings zien wat hij in zijn mars heeft. De spits van Southampton verkeert in de vorm van zijn leven en deed woensdag ook Tottenham Hotspur pijn. Een terugkeer in het Engelse elftal lonkt voor Ings, die ongetwijfeld zal dromen van het EK.

'Vermomde Gascoigne' Ings solliciteert naar EK-ticket
© Pro Shots

De 27-jarige Ings speelde tot dusver één interland voor The Three Lions. In oktober 2015 liet Roy Hodgson de aanvaller een halfuur meedoen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen. Ings had even daarvoor een droomtransfer naar Liverpool gemaakt en zo leken er prachtige jaren aan te komen voor de aanvaller. Blessures gooiden echter roet in het eten.

Al snel na zijn interlanddebuut sloeg het noodlot toe. Jürgen Klopp was net aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Liverpool en tijdens de eerste training onder de Duitse manager scheurde Ings een kruisband. Hij stond liefst 210 dagen buitenspel en miste vijftig wedstrijden van Liverpool, voordat hij zijn rentree kon maken. De problemen bleken echter nog niet helemaal verholpen.

© Pro Shots

In oktober 2016 volgde een volgende knieoperatie en na deze ingreep was Ings zelfs bijna 300 dagen uit de roulatie. Eenmaal hersteld leek het Liverpool van Klopp al meer en meer op de machine die het tegenwoordig is en bleek het voor Ings niet mogelijk om een basisplaats te veroveren. Hij keerde terug naar Southampton: eerst op huurbasis, vervolgens definitief.

Terug op bekende grond heeft Ings zijn oude vorm hervonden. De aanvaller begon fit én vol goede moed aan het lopende seizoen en is vooral de laatste maanden niet te houden. Zijn winnende doelpunt tegen Tottenham (1-0) betekende zijn negende goal uit de laatste tien wedstrijden en was prachtig. Ings wipte de bal over Toby Alderweireld en liet Paulo Gazzaniga kansloos. De treffer deed denken aan het beroemde doelpunt dat Paul Gascoigne maakte voor Engeland op het EK 1996, tegen Schotland. (tekst gaat door onder de tweets)

Ings wil maar wat graag in de voetsporen van Gascoigne treden en Engeland vertegenwoordigen op een EK. Met het eindtoernooi in aantocht lijkt hij in ieder geval op het juiste moment in vorm te zijn. In totaal staat zijn teller nu op dertien doelpunten in dit voetbaljaar, waarmee hij tweede staat op de topscorerslijst in de Premier League. Alleen Jamie Vardy van Leicester City scoorde vaker (zeventien keer).

Ings weet dat Vardy na het WK in Rusland bedankte voor de Engelse nationale ploeg en dus geen concurrent is in de strijd om een plaatsje in de EK-selectie. Southampton-coach Ralf Hasenhüttl is in ieder geval van mening dat Ings een nieuwe kans in de nationale ploeg verdient. Dat gaf de Oostenrijker in december al een paar keer aan en hij herhaalde dit na de zege op Tottenham. Bij die ploeg viel Harry Kane, de onbetwiste eerste keus in de spits van Engeland, overigens geblesseerd uit.

Ings zelf houdt zich op de vlakte als het gaat om het Engelse nationale elftal. De spits weet als geen ander dat hij niet te ver vooruit moet kijken. 'Het heeft na twee knieoperaties lang geduurd om in deze vorm terug te keren, maar ik heb nooit opgegeven en iedere dag zo hard mogelijk gewerkt om dit mogelijk te maken', zei Ings na de zege op Spurs tegen BT Sport. 'Maar ik kan natuurlijk niet scoren zonder mijn teamgenoten en in de afgelopen weken hebben we als ploeg echt goede stappen gezet. Het is een zwaar jaar geweest voor ons en daarom is het zo fijn om nu met een zege aan het nieuwe jaar te beginnen. Ik ben heel trots op dit team.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.