Verloren zoon Gómez moet Stuttgart helpen in degradatiestrijd

Reacties

Mario Gómez verruilt VfL Wolfsburg voor VfB Stuttgart. De 32-jarige spits tekent een contract tot medio 2020 en keert terug bij de club waar hij in 2003 zijn debuut maakte als voetballer.

Verloren zoon Gómez moet Stuttgart helpen in degradatiestrijd

'Ik ben erg blij om weer thuis te zijn, daar waar het voor mij allemaal is begonnen', zegt Gómez op de clubsite van Stuttgart. 'Vooral de laatste dagen heb ik steeds meer gemerkt hoe graag ik wilde terugkeren. Naar de club waar ik misschien wel de gekste tijd heb meegemaakt.'

Gómez werd in 2007 tegen alle verwachtingen in kampioen met Stuttgart. Sindsdien is er veel veranderd. Stuttgart degradeerde in 2016 en is dit seizoen weer terug. Van bovenin meedoen naar vechten tegen degradatie. 'De verwachtingen zijn hoog en voor mij is het een uitdaging', aldus Gómez.

Sportief directeur Michael Reschke van Stuttgart is in zijn nopjes met de terugkeer van Gómez. 'Soms gebeuren er dingen in het voetbal die je eerder niet voor mogelijk hield. We zijn erg blij dat we Mario hebben kunnen inspireren om terug te keren. Ik voel veel vreugde, emotie en motivatie bij hem.'

Gómez was in zijn carrière tot nu toe goed voor 155 doelpunten in 281 wedstrijden. Hij kwam ook uit voor Bayern München, Fiorentina en Besiktas. Voor het Duitse nationale elftal scoorde hij 31 keer in 71 interlands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.