Zwaarbevochten zege Bruma, curieuze kopgoal helpt Schalke

Het VfL Wolfsburg van Jeffrey Bruma heeft dinsdag met moeite de kwartfinale van de strijd om de DfB Pokal bereikt. Ook Schalke 04 had een zware avond.

1. FC Nürnberg - VfL Wolfsburg 0-2
VfL Wolfsburg startte op bezoek bij Tweede Bundesliga-club 1. FC Nürnberg met Bruma in de basis. De verdediger, die afgelopen weekend tijdens de 1-0 nederlaag tegen Köln zijn rentree maakte na blessureleed, hield met zijn collega's stand tijdens het verrassend sterke begin van de thuisploeg. Daarna nam Wolfsburg, waarbij vaste waarde Paul Verhaegh rust kreeg, langzaam het heft in handen. De grootste kans voor de pauze was voor Landry Dimata, die stuitte op Nürnberg-goalie Fabian Bredlow.

Toch kwamen Die Wölfe in de tweede helft in de problemen. Marcel Tisserand moest een inzet van Nürnberg-middenvelder Hanno Behrens van de lijn halen. Aan de andere kant dacht Mario Gomez de ban te breken, maar de Wolfsburg-spits raakte de paal. Daardoor moest een verlenging beslissing brengen. Daarin frommelde Felix Uduokhai uit de scrimmage het bevrijdende doelpunt binnen. Daniel Didavi maakte in de 118ste minuut met de tweede treffer een einde aan alle onzekerheid.

Schalke 04 - 1. FC Köln 1-0
Die Königsblauen presteren met de tweede plaats uitstekend in de Bundesliga, maar kwamen toch niet makkelijk langs hekkensluiter 1. FC Köln in het bekertoernooi. Na een sfeervolle kerstactie van de aanhang kwam het elftal van Domenico Tedesco niet los in de eerste helft. Er was geen doorkomen aan bij de hechte defensie van de bezoekers.

Na een uur kwam daar verandering in. Verdediger Matija Nastasic was al dicht bij de openingstreffer en in de 64ste minuut opende Max Meyer daadwerkelijk de score. De kleine middenvelder verlengde een corner met een achterwaartse kopbal van tien meter in de lange hoek. Daarna kwam de zege niet meer in gevaar voor Schalke, dat 1-0 wel welletjes vond.

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 3-1
VfB Stuttgart ging onderuit in Mainz, waar de thuisploeg met het ticket voor de laatste acht aan de haal ging. De landskampioen van 2007 kwam nog wel op voorsprong via de ervaren Christian Gentner. Negen minuten na rust verzuimde Dennis Aogo vanaf de stip de 0-2 te maken, waarna Stuttgart het deksel op de neus kreeg. Door doelpunten van Emil Berggreen, Abdou Diallo en Suat Serdar ging Mainz immers met de overwinning aan de haal.