Vercauteren spreekt spreekverbod tegen

De Anderlecht-keepers mogen gewoon praten met de pers. Anderlecht-trainer Franky Vercauteren ontkent dat hij de goalies de mond heeft gesnoerd.

Vercauteren spreekt spreekverbod tegen

Om alle commotie over zijn rotatiemodel de kop in te drukken zou Vercauteren zijn goalies Silvio Proto en Daniel Zitka, en keeperstrainer Munaron, een spreekverbod hebben opgelegd. Maar daar is niets van waar.

'Ik wil benadrukken dat ik de spelers noch de keepertrainer heb verboden met de pers te spreken. Ze mogen gerust communiceren van mij, maar als ze zelf kiezen om dat niet te doen, is dat hun eigen keuze', aldus de coach.

'Hoe beschrijf je rotatie? Rotatie kan ook betekenen dat iemand vier of vijf wedstrijden na elkaar speelt. Wat telt, is dat het de beste oplossing is voor het team. Ik ben helemaal niet koppig, en we zijn heus niet bezig op deze manier zonder nadenken. Ik probeer enkel het beste te doen voor de ploeg.'

Het rotatiesysteem ligt onder vuur, omdat de elkaar afwisselende keepers de aandacht trekken door fouten. Vercauteren wil de schuld niet in de schoenen schuiven van Proto of Zitka. 'De doelmannen hebben mentale rust nodig, ze krijgen ons volste vertrouwen, het is belangrijk dat we ze helpen en beschermen. We winnen als ploeg en we verliezen als ploeg.'

Bekijk hier al onze video's