Verbluffende omhaal Ronaldo hoogtepunt bij vernedering Juventus

Real Madrid is zo goed als zeker van een plek in de halve finale van de Champions League. In de herhaling van de eindstrijd van vorig seizoen won De Koninklijke dinsdagavond met 0-3 van Juventus, dat Cristiano Ronaldo weer niet kon beteugelen. Het Champions League-fenomeen maakte twee doelpunten, waarvan een absolute wereldgoal, en leverde een assist af.

De droomavond van Ronaldo kreeg al snel vorm. De aanvaller opende na 2 minuten en 47 seconden de score en maakte zo zijn snelste doelpunt ooit in een Champions League-duel. Na een goede actie op links van Isco (die toch weer de voorkeur kreeg boven Gareth Bale) kwam Ronaldo voor zijn man en verlengde hij de lage voorzet met succes. Voor de Portugees betekende dit de tiende Champions League-wedstrijd op rij waarin hij scoorde en daarmee brak hij het record van Ruud van Nistelrooy. De Nederlander bleef op negen duels steken.

De 0-1 van Cristiano Ronaldo.

Juventus moest door de vroege tegenvaller al snel in de achtervolging. De thuisploeg probeerde aan te dringen en kreeg in de eerste helft twee serieuze kansen op de gelijkmaker: een volley van Gonzalo Higuaín werd spectaculair gekeerd door Real-doelman Keylor Navas en zes minuten voor rust raakte Giorgio Chiellini de bal verkeerd bij een open kopkans uit een corner. Even voor het gevaarlijke moment van Chiellini had Toni Kroos namens Real met een heerlijke uithaal de lat geraakt.

In de slotfase van de eerste helft probeerde Paulo Dybala nog een strafschop te versieren, maar zijn valpartij werd bestraft met een gele kaart, en dus ging Real met een goed gevoel rusten. Kort in de tweede helft werd de Spaanse marge bijna verdubbeld, toen Ronaldo de bal na een geweldige actie van Karim Benzema opeens voor zijn voeten kreeg. Het schot van Ronaldo ging maar net voorlangs en dus kwam Juventus met de schrik vrij. Dat gold even later aan de overkant voor Ronaldo, die uit de muur sprong en een vrije trap van Dybala bijna onbewust in zijn eigen doel kopte.

Een plaatje: de 0-2 van Cristiano Ronaldo.

Niet lang hierna volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Juventus-doelman Gianluigi Buffon greep nog goed in bij een schot van Lucas Vázquez, maar was kansloos toen Dani Carvajal de bal opnieuw voor het doel bracht en Ronaldo zijn klasse bewees met een geweldige omhaal. Zelfs een deel van de Juve-aanhang beloonde dit kunststukje met applaus. Bij de spelers van de thuisploeg was de frustratie groot en Dybala kreeg kort na de 0-2 zijn tweede gele kaart, toen hij met een hoog uitgestoken been Carvajal op de borst raakte.

Een comeback van Juve zat er met een man minder geen moment in. Real controleerde de wedstrijd en liep nog uit naar 0-3, via Marcelo. De linksback combineerde met eerst Isco en vervolgens Ronaldo en passeerde Buffon voor de derde keer deze avond. Mateo Kovacic raakte hierna nog de lat en Ronaldo miste twee grote kansen op het compleet maken van zijn hattrick, waardoor Juventus dus ontsnapte aan een nog grotere nederlaag. De return van over acht dagen in Estadio Santiago Bernabéu lijkt desondanks slechts een formaliteit te zijn.

Het slotakkoord kwam op naam van Marcelo: 0-3.