Verbeek mist in AZ-selectie een 'rotzak' als Wernbloom

Gertjan Verbeek hoopt dat AZ zondag de zege op Heracles Almelo een vervolg geeft. 'We zullen tegen NEC zien of we weer met het mes tussen de tanden kunnen spelen.'

Verbeek mist in AZ-selectie een 'rotzak' als Wernbloom

'Aan de inzet op de training kan ik dat niet aflezen, want daar heb ik het hele seizoen nog geen klagen over. Het zit goed in deze groep', aldus Verbeek op de website van AZ.

Verbeek mist wel een speler met extra gif in zijn selectie. 'Soms moet je een rotzak in je team hebben, zoals Pontus Wernbloom. Die moest ik soms aan zijn jasje trekken omdat hij anders hoofd-tegen-hoofd ging staan met een tegenstander of medespeler. Hij won wel de oorlog voor je. Zo'n karakter hebben we momenteel niet in de groep.'

Tussentijdse aanwinst Overtoom maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie van AZ. De aanvaller is hersteld van een bovenbeenblessure. 'Willie kan geen volledige wedstrijd spelen, maar ook in tien of twintig minuten kan hij van toegevoegde waarde zijn', aldus Verbeek.

Tegenover de terugkeer van Willie Overtoom staat de onzekerheid over de inzetbaarheid van Adam Maher en Dirk Marcellis. De middenvelder kampt met enkelklachten, terwijl de verdediger last heeft van een knie.

Het conflict tussen Verbeek en Alfred Schreuder, interim-coach bij FC Twente, is ook verleden tijd. De twee hebben hun 'ruzie' bijgelegd. Schreuder had de onvrede gewekt bij Verbeek door zich uit te spreken over de geschiktheid van Bert van Marwijk en Fred Rutten voor een functie bij FC Twente.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen