Verbazing en zorgen over Marciano bij Feyenoord: 'Dit kan toch niet!'

Reacties

Als er ook maar een kleine kans is dat Justin Bijlow kan keepen tegen AS Roma moet Feyenoord daar vol voor gaan. Dat meent Ibrahim Afellay, die schrok van het optreden van doelman Ofir Marciano tegen FC Twente.

Verbazing en zorgen over Marciano bij Feyenoord: 'Dit kan toch niet!'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Feyenoord ging in de laatste thuiswedstrijd met 1-2 onderuit tegen de Tukkers. Daardoor kunnen nu alle pijlen op de finale van de Conference League van volgende week woensdag. Het AS Roma van coach José Mourinho is dan de tegenstander.

Marciano bewees zichzelf in aanloop naar dat duel geen goede dienst. 'Feyenoord is niet in staat afwezigen op te vangen', zo doelde Afellay in Studio Voetbal op Marcus Pedersen, Alireza Jahanbakhsh en Marciano, die normaliter op hun posities tweede keus zijn achter respectievelijk Lutsharel Geertruida, Reiss Nelson en Bijlow. Omdat Gernot Trauner en Nelson met lichte hamstringblessures kampen en Bijlow op de weg terug is na een voetblessure, moesten ze zondag aan de bak.

Afellay meent dat vooral de Israëlische doelman het niveau niet aankan. De voormalige Oranje-international hoopt voor Feyenoord dat Bijlow kan spelen tegen de Italianen. 'Tegen Marseille was het meer geluk dan wijsheid dat het goed ging met Marciano', waarna in de uitzending beelden van enkele twijfelachtige acties van Marciano werden getoond. 'Dit kan toch niet!', riep Afellay uit. 'Elke bal die teruggaat… Je houdt toch je hart vast!'

Ook voormalig Feyenoord-spits Pierre van Hooijdonk onderschreef die problemen. 'Bij die tweede goal, het lijkt wel of er iemand zit met een joystick', ging ook hij in op Marciano, die bij de tweede goal van FC Twente een stap opzij maakte waardoor Gijs Smal de bal in een leeg doel kon schieten. De conclusie is daarom simpel volgens Afellay. 'Al is er maar één procent kans dat je Bijlow kunt opstellen, dan moet je het doen.'

AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.