Vera Pauw haalt uit naar Ierse bond na vertrek als bondscoach

Reacties

Vera Pauw is niet blij met het gedrag van de de Ierse voetbalbond FAI in de laatste maanden van haar contract. De Nederlandse coach verwijt de FAI haar positie als bondscoach ondermijnd te hebben.

Vera Pauw haalt uit naar Ierse bond na vertrek als bondscoach
© Pro Shots

De Ierse voetbalbond besloot het contract van Pauw na het WK niet te verlengen, ondanks dat zij de eerste bondscoach in de geschiedenis was die het land naar het WK loodste. Volgens Pauw heeft het te maken met een artikel van The Athletic dat enkele maanden geleden uitkwam. 

Pauw werd door het medium beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag tijdens haar periode als coach van het Amerikaanse Houston Dash. De Nederlandse heeft dat zelf altijd ontkend.

Nu zegt Pauw in een statement in de Irish Times dat de FAI haar anders is gaan behandelen sinds het artikel in The Athletic. 'Ze hebben met stafleden en speelsters gepraat over hun rol bij de ploeg, zowel voor als na het WK. Mijn adviezen werden opeens niet meer gerespecteerd. Jammer genoeg is toen de vertrouwensband tussen mij en de bond onherstelbaar beschadigd.'

Toch geen nieuw contract
'Ik zou voor het WK een nieuw contract ondertekenen, maar heb uiteindelijk het beloofde contractvoorstel niet gekregen. De discussies die ik met spelers en stafleden heb gehad ondermijnden mijn positie. Dat had effect op ons teambuildingsproces.'

Desalniettemin sluit Pauw met een 'trots' gevoel af in Ierland. 'Het waren vier geweldige jaren', sluit ze af. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.