Veltman staat voor debuut in Oranje, De Jong in de spits

Joël Veltman (foto) en Ron Vlaar vormden woensdagochtend wederom het verdedigingsduo tijdens de trainingspartij van Oranje. Ook tijdens de training van dinsdag posteerde bondscoach Louis van Gaal het tweetal in het centrum van de defensie. Daarmee lijkt het debuut van de 21-jarige verdediger aanstaande.

Veltman staat voor debuut in Oranje, De Jong in de spits

Veltman werd vorige week voor het eerst opgeroepen voor Oranje en wordt, zoals het er nu naar uitziet, direct voor de leeuwen gegooid. Naar aanleiding van de trainingspartij wordt de defensie aangevuld met rechtsback Gregory van der Wiel, terwijl Jetro Willems en Daley Blind werden getest als linksachter.

In de spits lijkt Siem de Jong de voorkeur te krijgen. De aanvoerder van Ajax, van origine een aanvallende middenvelder, moet het gemis van Robin van Persie opvangen in de aanval. De captain van Oranje meldde zich, net als Jordy Clasie en Dirk Kuijt, af voor de oefeninterlands met Japan en Colombia vanwege kleine blessures. Michel Vorm en Wesley Sneijder ontbreken eveneens door blessureleed.

Overigens beschikte Van Gaal woensdag over een fitte 23-koppige selectie. Waar dinsdagavond de nodige internationals achterbleven in Hotel Huis ter Duin, was de selectie een dag later wel compleet. Oranje neemt het zaterdag in Genk op tegen Japan, terwijl dinsdag 19 november in de Amsterdam Arena de vriendschappelijke interland tegen Colombia op de rol staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen