Veerkracht PSV beloond

In een enerverende wedstrijd heeft PSV laten zien over veerkracht te beschikken. FC Utrecht was lang de bovenliggende partij, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Hoewel de aansluiting met de top op het spel stond, verkondigde Erik Gerets vooraf dat hij vrede kon hebben met een gelijkspel. De Belgische PSV-coach wilde de druk op zijn gehavende ploeg niet te groot maken. De prestatiedruk had door de zege op Ajax aan kracht ingeboet, maar gezien alle personele problemen wilde Gerets zijn gehavende ploeg beschermen tegen te groot optimisme. PSV kon namelijk weer twee namen toevoegen aan de blessurelijst. Tegen FC Utrecht waren ook Ronald Waterreus en Wilfred Bouma niet van de partij. Dennis Rommedahl keerde daarom terug in de basis. De Deen begon op een voor hem vreemde plaats, op de linkerflank als vervanger van Wilfred Bouma, die zondag uitviel. Gerets wilde de tandem Theo Lucius en Kasper Bøgelund, die zondag tegen Ajax goed presteerde, niet uit elkaar halen.

Voor het beoogde doel, een punt, moest PSV diep gaan. FC Utrecht opende zoals bekend enthousiast. In de vierde minuut leverde dat de 'gelukkige' beloning op. Yuri Nikiforov werkte een corner van Dave van den Bergh achter zijn eigen doelman Patrick Lodewijks. De hoekschoppen van Utrecht waren sowieso dreigend, zo bleek bij de kopballen van Patrick Zwaanswijk en Dirk Kuijt. Het leverde beide keren geen doelpunt op, omdat Bøgelund op de doellijn zijn keeper te hulp schoot. PSV had geen afdoende antwoord op het spel van FC Utrecht, dat echter zichzelf in de vingers sneed. Tom Van Mol kopte de bal voor de handen van keeper Harald Wapenaar weg. Mateja Kezman kreeg de bal vervolgens gelukkig op zijn lichaam mee en maakte onverwachts gelijk.

In de tweede helft werd PSV wederom tot een inhaalrace veroordeeld. Igor Gluscevic en Zwaanswijk, die uit een corner raak kopte, zetten FC Utrecht verdiend op een 3-1 voorsprong. Maar Mateja Kezman onderstreepte zijn waarde voor PSV. De Joegoslaaf bereidde de aansluitingstreffer van Jan Vennegoor of Hesselink voor en nam tien minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening. Hoewel beide ploegen kansen kregen, Kezman en Kuijt raakten de lat, bleef het enerverende duel zonder winnaar.