Veelbesproken Nübel staat voor debuut bij Bayern

Reacties

Alexander Nübel gaat ruim negen maanden na het bekend worden van zijn transfer naar Bayern München zijn debuut maken voor de Duitse topclub. Dit heeft trainer Hansi Flick verklapt richting het komende bekerduel.

Veelbesproken Nübel staat voor debuut bij Bayern
© Pro Shots

Op 4 januari van dit jaar maakte Bayern de komst van Nübel officieel. De keeper maakte het vorige seizoen af bij Schalke 04 en kwam deze zomer transfervrij naar Beieren. Bij Schalke werd Nübel kort na de bekendmaking van de transfer op de bank gezet, maar uiteindelijk keepte hij nog aardig wat duels in het vorige seizoen van de Bundesliga.

Bij Bayern groeide Manuel Neuer richting het einde van het seizoen uit tot de grote man tussen de palen. De Duitser keepte met name in de Champions League-finale tegen Paris Saint-Germain een uitstekende wedstrijd, mede door zijn reddingen won Bayern met 1-0. Neuer bleef eerste keeper onder trainer Flick, waardoor Nübel pas donderdag zijn officiële debuut kan maken.

Bayern neemt het in de eerste ronde van de strijd om de DFB-Pokal op tegen de amateurs van FC Düren. In die wedstrijd krijgen sowieso veel nieuwkomers een kans, zo gaf Flick aan. Op Deadline Day haalde de Duitse recordkampioen flink wat nieuwe spelers, met Marc Roca, Bouna Sarr, Douglas Costa en Eric Maxim Choupo-Moting. Mogelijk krijgt ook Joshua Zirkzee weer speeltijd bij Bayern, de Nederlandse spits plaatste zich deze interlandperiode met Jong Oranje voor het komende EK.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer A. Nübel
Meer over A. Nübel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.