Vastberaden Allegri denkt niet aan opstappen en grijpt in met trainingskamp

Reacties

Juventus-trainer Massimiliano Allegri is niet van plan om de handdoek in de ring te werpen na de beschamende Champions League-nederlaag tegen Maccabi Haifa.

Vastberaden Allegri denkt niet aan opstappen en grijpt in met trainingskamp
© Pro Shots
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa
2 - 0
Juventus
Juventus

Juventus en Allegri zagen dinsdag tegen het Maccabi van Tjaronn Chery de kansen op overwintering in de Champions League behoorlijk slinken. Omer Atzili scoorde twee keer voor rust en bezorgde Maccabi de eerste zege in de groepsfase. De Israëliërs hebben net als Juventus drie punten na vier wedstrijden.

Allegri won met De Oude Dame slechts vier van de laatste vijftien officiële wedstrijden en staat in de Serie A al tien punten achter koploper Napoli. Ondanks de dramatische reeks van Juventus en de nederlaag in Israël steunt Juventus-voorzitter Andrea Agnelli Allegri en ook de trainer zelf ziet geen reden om nu al te vertrekken.

'Ik heb geen moment nagedacht over opstappen', zei Allegri in gesprek met Sky Sports. 'Ik vind het alleen maar mooier als de uitdaging groter wordt. Dan moet je lef, vastberadenheid en passie tonen', verklaarde de trainer, die snapte dat Agnelli beschaamd was.

'Hij heeft volkomen gelijk', aldus Allegri. 'Het was een van de slechtste eerste helften die we onder mijn leiding hebben gespeeld. We hadden de verkeerde instelling en houding. Het is moeilijk om te verklaren hoe we zo'n wedstrijd kunnen spelen. Het is voor nu beter om even te zwijgen.'

'We moeten stil zijn en door hard te werken uit deze situatie komen', zei de ervaren trainer, die zaterdag met Juventus aantreedt tegen stadgenoot Torino. Tot de Derby della Mole verblijven de spelers van Juve in trainingskamp, liet Allegri weten. 'Dat zijn we nu wel verplicht aan de club, de fans en vooral onszelf.'

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.