Waarom Juventus achter bekritiseerde Allegri blijft staan

Reacties

Geen moment maakte Juventus zaterdag aanspraak op een resultaat tegen AC Milan (2-0). De Italiaanse topclub verkeert in een sportieve malaise, maar blijft ervan overtuigd dat trainer Massimiliano Allegri de juiste man op de juiste plek is.

Waarom Juventus achter bekritiseerde Allegri blijft staan
© Pro Shots
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa
2 - 0
Juventus
Juventus

De tijd van de Italiaanse hegemonie van Juventus ligt achter ons. Door doelpunten van Fikayo Tomori en Brahim Díaz ging De Oude Dame kansloos onderuit op bezoek bij landskampioen Milan (2-0). Voor Juve was dat alweer de vierde nederlaag in twaalf wedstrijden in alle competities. Met dertien punten uit negen competitiewedstrijden is de achtste plaats in de Serie A voorlopig de harde realiteit.

In Italië wordt hardop getwijfeld over de toekomst van Allegri, maar het bestuur van Juve blijft vasthouden aan de Italiaanse oefenmeester. De houding van de spelers baart het management volgens La Gazzetta dello Sport grotere zorgen. Zowel tijdens training als tijdens wedstrijden spat de frustratie van de spelers af. Onder anderen Vlahovic liet zich in negatieve zin gelden door na de wedstrijd tegen Milan een bal in het publiek te schieten.

Discipline
Juve koos juist voor Allegri als opvolger van Andrea Pirlo om de discipline terug te brengen. De hand van Pirlo was te zacht, klonk het vanuit de bestuurskamer. Ondertussen bevindt ook Allegri zich in een lastig parket. Een ander belangrijk aspect om vast te houden aan de trainer is zijn dure contract. Allegri beschikt in Turijn over een vierjarig contract ter waarde van zeven miljoen euro per seizoen, wat betekent dat Juve bij een ontslag de portemonnee moet trekken.

De clubleiding van Juventus blijft voorlopig dus geduldig. Terecht, vindt clublegende Gianluigi Buffon. De huidig doelman van Parma speelde liefst 188 wedstrijden onder Allegri. 'Juve heeft grote problemen, maar zoals Allegri zei hangt veel af van blessures', vindt Buffon. 'Ik ben ervan overtuigd dat Allegri de oplossing is en dat de jongens zich weer gaan laten gelden.'

Juve komt dinsdag weer in actie in de Champions League. Dan gaat de Italiaanse topclub op bezoek bij het Maccabi Haifa van Tjaronn Chery. In Israël moet gewonnen worden. In Groep H is de achterstand op nummer twee Benfica met nog drie wedstrijden te gaan vier punten.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 6 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.