Italiaanse media snoeihard: 'Juventus zinkt zonder reddingsvest'

Reacties

Juventus staat in brand. De Italiaanse recordkampioen lijkt op weg naar uitschakeling in de Champions League en staat in de eigen Serie A ook slechts in de middenmoot. Na de nieuwste opdoffer, een 2-0 nederlaag op het veld van Maccabi Haifa, heeft de Italiaanse pers de messen geslepen.

Italiaanse media snoeihard: 'Juventus zinkt zonder reddingsvest'
© Pro Shots
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa
2 - 0
Juventus
Juventus

'Juventus zinkt zonder reddingsboot', sluit de Gazzetta dello Sport met enig gevoel voor overdrijving zijn wedstrijdverslag af. Ook de eerdere passages van de roze sportkrant logen er niet om. 'Juve is een uitgetelde bokser die maar klappen blijft incasseren. De Dame heeft haar lot niet meer in eigen handen. Als de resultaten op de andere velden tegenvallen, zal het niet eens genoeg zijn om zelf twee keer te winnen. Zelfs verdergaan in de Europa League is nu geen zekerheid.'

'Juventus slaat een modderfiguur', oordeelt Tuttosport. 'De zwart-witten moesten winnen om het pad naar de laatste zestien open te houden, maar het werd opnieuw een pijnlijke nederlaag voor de ploeg van Massimiliano Allegri. Dit is Juventus niet. Een saai, ontmoedigd, slordig en onnauwkeurig team. In Haifa was Juventus welgeteld één minuut de betere ploeg: de eerste minuut. Daarna waren ze minder dan Maccabi Haifa. Allegri moet de leiding pakken, of een nieuwe trainer is de enige oplossing', is het vernietigende commentaar.

Zou Allegri vrolijker worden als hij woensdag na landing in Italië de Corriere dello Sport openslaat bij zijn espresso? We betwijfelen het. 'Juventus stort in. Twee goals in de eerste helft, een steriele tweede helft. Allegri's team zegt zijn hoop op de volgende ronde vaarwel', aldus het dagblad, dat rept van 'één van de laagste punten in de clubgeschiedenis' en nog smalend aanstipt wie de beste verdediger van De Oude Dame was: 'de lat'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.