Vardy geeft teken van leven met eerste goal sinds 987 minuten

Reacties

Leicester City heeft zich donderdag herpakt na de twee eerdere nederlagen in de Premier League. De ploeg van manager Brendan Rodgers won eenvoudig van West Bromwich Albion en verstevigde zo de derde plek. Jamie Vardy kwam eindelijk weer eens tot scoren.

Vardy geeft teken van leven met eerste goal sinds 987 minuten
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
3 - 0
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion

Het verval van Vardy houdt de gemoederen bezig bij Leicester. De 34-jarige spits scoorde in de eerste veertien speelrondes elf keer, maar bleef daarna lang droog staan. Pas op 13 februari maakte hij weer een goal. Tot donderdag was dat ook het enige doelpunt van Vardy in dit kalenderjaar. Daar kwam tegen West Brom, 987 minuten na zijn vorige treffer, doelpunt nummer twee van 2021 bij.

Timothy Castagne ontving een dieptepass en zette het op een lopen. Vardy liep met de Belg mee, kreeg de bal en rondde af voor de openingstreffer. Een kwartier later stond het al 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Jonny Evans maakte de 2-0 en Vardy leverde de assist op de 3-0 van Kelechi Iheanacho, die de afgelopen weken juist wel in vorm is.

Voor West Brom-manager Sam Allardyce zal de nederlaag rauw op zijn dak vallen. Zijn ploeg was juist goed bezig met zeges op Chelsea (2-5) en Southampton (3-0), maar had tegen Leicester heel weinig te vertellen. De ploeg van Rodgers verloor van Manchester City (0-2) en West Ham United (3-2), maar heeft door de overwinning op Leicester een voorsprong van vier punten op nummer vier Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer West Bromwich Albion
Meer over West Bromwich Albion
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.