Dominant City staat stunt Leicester dit keer niet toe en dendert door

Reacties

Manchester City heeft zaterdagavond in de eerste Premier League-wedstrijd na de interlandbreak meteen duidelijk gemaakt dat het niet van plan is ook maar iets van zijn riante voorsprong weg te geven. Leicester City kwam er nauwelijks aan te pas en moest zich uiteindelijk gewonnen geven tegen City, dat de komende weken jaagt op de quadruple

Dominant City staat stunt Leicester dit keer niet toe en dendert door
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Leicester is de huidige nummer drie van de Premier League-ranglijst, maar afgaande op het wedstrijdbeeld van zaterdagavond in het King Power Stadium zou je zeggen dat de verschillen veel groter zijn. City was namelijk extreem dominant en gaf de ploeg van Brendan Rodgers weinig kans op een herhaling van de stunt van 27 september, toen het mede dankzij drie goals van Jamie Vardy 2-5 werd in het Etihad Stadium.

Ook dit keer leek Vardy toe te slaan. Vlak voor rust omspeelde de goaltsjedief doelman Ederson en schoof de bal in het lege net, maar hij bleek buitenspel te staan. En dus kwam City met de schrik vrij, nadat het de hele eerste helft had gedomineerd en diverse mogelijkheden had gecreëerd. Zo raakte Kevin De Bruyne de lat uit een vrije trap en werd een goal van Fernandinho afgekeurd, omdat Sergio Agüero hinderlijk buitenspel stond.

City bleef de wedstrijd ondanks het uitblijven van een doelpunt geduldig dicteren en vond uiteindelijk een gaatje in de defensie van Leicester. Dat gebeurde wel dankzij de man van wie je het misschien het minst zou verwachten. Want het was niet de afscheid nemende Agüero, De Bruyne of Gabriel Jesus, maar linksback Benjamin Mendy die in de 58ste minuut dan eindelijk de ban brak met een schot - nota bene met zijn rechtervoet - in de verre hoek.

Die voorsprong gaf City niet meer uit handen. Nadat Raheem Sterling in de 63ste minuut in de ploeg was gekomen voor Agüero, maakte de jarige Gabriel Jesus er tien minuten later op aangeven van de Engelsman 0-2 van. Het was echter De Bruyne die het echte werk deed met een sublieme pass. Het had zelfs nog 0-3 kunnen worden, maar Riyad Mahrez was genadig voor zijn oude ploeg. Desondanks dendert City vrolijk door richting de titel. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.