Poker of goudeerlijk: 'We kunnen ons geen Agüero-opvolger veroorloven'

Reacties

Uitgerekend op de dag dat de belangenbehartigers van Erling Haaland naar verluidt Manchester aandoen, heeft Pep Guardiola voor ophef gezorgd. Volgens de City-manager kan zelfs zijn club zich momenteel geen grote aankoop veroorloven.

Poker of goudeerlijk: 'We kunnen ons geen Agüero-opvolger veroorloven'
© Pro Shots

De afgelopen week stond wat betreft Manchester City in het teken van Sergio Agüero. Hij kondigde zijn zomerse afscheid aan. Door het vertrek van de clubicoon zal er een vacature ontstaan, maar het is allerminst zeker dat die volgend seizoen ook daadwerkelijk ingevuld wordt.

In aanloop naar het duel met Leicester City kreeg Guardiola vragen over eventuele opvolgers van de City-topschutter aller tijden. 'Ik weet niet hoe de prijzen zich zullen ontwikkelen, maar als die bedragen zo blijven zullen wij helemaal geen vervanger halen. Dan is het onmogelijk, we kunnen het ons dan simpelweg niet veroorloven', aldus de coach van City, dat al jaren de miljarden van de Abu Dhabi United Group achter zich heeft staan.

Al snel gaf Guardiola aan dat het ook weer niet zo stellig is, dat er zeker geen nieuwe spits naar City komt. 'Vandaag is de kans groter dat er niemand bij komt dan volgend seizoen...'

Ook als er geen nieuwe aanvaller komt, beschikt Guardiola nog over voldoende opties. Hij somde ze zelf op. 'We hebben Gabriel Jesus, spelen vaak met Raheem Sterling of iemand anders als valse spits en de academy zit er nog achter.'

De uitspraken van Guardiola kunnen uiteraard ook al gestoeld zijn op toekomstige onderhandelingen. Het met grote stelligheid toegeven op zoek te zijn naar een Europese topspits zal niet bepaald een voor City gunstige uitwerking op de vraagprijzen hebben.

Een van de veelgehoorde namen als mogelijke versterking is die van Haaland, wiens belangenbehartigers aan een ware tournee bezig zijn. Na Barcelona en Real Madrid op donderdag is vrijdag Engeland aan de beurt. En als City de Noor wil aantrekken, zal er toch een flinke geldsom betaald moeten worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.